El KC Barcelona i el Montcada, disposats a fer un bon paper a l’Europa Shield de Portugal

0
1638

La IKF Europa Shield 2017, segona màxima competició europea de clubs de korfbal, comptarà en aquesta edició amb dos representants catalans: el KC Barcelona, que hi participarà per tercera vegada seguida i enguany com a vigent campió, i el CK Montcada, que s’estrenarà en aquest torneig.

Es jugarà a la localitat portuguesa d’Odivelas, al districte de Lisboa, de divendres a diumenge, amb un total de vuit equips europeus.

Els montcadencs es van afegir a la competició donada la retirada del conjunt hongarès 1908 SZAC Budapest. “La proposta de la Federació de participar a l’Europa Shield és per nosaltres la primera oportunitat que tenim de jugar una competició internacional. Els jugadors la van rebre amb il·lusió i per això vam considerar que seria bo aprofitar-la”, assegura l’entrenador del CK Montcada, David Rúa.

L’equip ha tingut menys temps que els altres per organitzar el viatge, però afronta el repte amb molta il·lusió: “Coincideix que ens arriba en un moment que estem treballant bé i com considerem que l’equip que viatjarà a Lisboa podrà estar a l’alçada del torneig”, apunta l’entrenador. Un dels capitans del Montcada, Aitor Sierra, afegeix: “La manera en què vam rebre la notícia i el fet que sigui el primer torneig internacional del club ens fa afrontar aquest repte molt motivats i am molta il·lusió”.

El Montcada ha quedat emparellat en el grup A juntament amb el SG Pegasus Rommerscheid 1991 eV (Alemanya), el CRC Quinta Dos Lombos (Portugal) i el KCC Sokol Cescé Budejovice (República Txeca), mentre que el KCB compartirà grup amb el local Clube Carnaxde Cultura e Desporto, el Schweriner Korfbal Club (Alemanya) i l’anglès Bec Korfball Club, a qui va batre a la final de l’any passat.

Precisament, l’entrenador barceloní, Dani Vidanya, té molt clar quin és l’objectiu del seu equip: “Intentar tornar a ser campions com l’any passat, jugar al mateix nivell i aprendre”. Sobretot està convençut de la importància de les sensacions del primer partit, que serà divendres a les 19.40h contra el Carnaxide portuguès.

La resta d’horaris es poden consultar a la web de l’IFK. Els partits es podran seguir en directe, com és habitual, al portal www.worldkorfball.org.

Imatge KCB: Cristina Ruiz (@unnikapro)