Catalunya busca revalidar el bronze a l’Europeu Sub-21 de Korfbal 2023

0
627

[Actualització diària amb cròniques, fotografies i vídeo dels partits] La ciutat txeca de Kolín acull de l’11 al 15 de juliol de 2023 el Campionat d’Europa Sub-21 de Korfbal 2023. Bèlgica, Alemanya, Països Baixos, Catalunya i República Txeca seran les seleccions que jugaran en aquest important torneig, on participen joves jugadors i jugadores que competeixen regularment cada setmana en alguna de les lligues més importants del korfbal europeu i mundial.

CAT-GER | IKF U21 EKC 2023 | Dia 1 |  (c) Marco Spelten

Catalunya guarda un grandíssim record de la darrera edició d’aquest torneig, després de l’històric bronze aconseguit a l’edició del 2022, i ben segur que voldrà repetir les mateixes sensacions mostrades en aquella ocasió.

BEL-CAT | IKF U21 EKC 2023 | Dia 3 |  (c) Marco Spelten
CAT-NED | IKF U21 EKC 2023 | Dia 4 |  (c) Marco Spelten

L’Associació Txeca de Korfbal és l’organitzadora d’aquest IKF U21 European Korfball Championship 2023 juntament amb la Federació Internacional de Korfbal (IKF), i tots els partits es jugaran a l’Sportovní hala Borky de Kolín.

Tots els aficionats catalans i d’arreu del món podran veure i gaudir en directe de tots els partits a través de les retransmissions al canal de YouTube de l’IKF disponibles a www.worldkorfball.sport i youtube.com/ikfchannel, amb totes les estadístiques, resultats, màxims encistelladors i classificacions.

També podeu visitar el lloc web oficial del torneig (https://kolin23.korfbal.cz) per trobar tota la informació actualitzada sobre aquest esdeveniment, així com totes les altres activitats i esdeveniments previstos per gaudir de cinc intensos i emocionants dies de campionat.

Partits de Catalunya al IKF U21 EKC 2023

Dimarts 11 de juliol, a les 18:00 h: CAT 21-19 GER

Treballada victòria de Catalunya per 21 a 19 davant una molt competitiva Alemanya, en el 1r partit l’Europeu Sub-21 de Korfbal 2023 que s’està disputant de l’11 al 15 de juliol a Kolín, Txèquia.

En un primer quart molt disputat, tots dos conjunts han demostrat que la igualtat sobre el paper era una realitat, i no ha estat fins a la mitja part que l’equip català ha aconseguit una petita renda a favor seu de 4 gols (10-6), que els ha permès jugar amb més tranquil·litat el 3r quart.

Tot i semblar que Catalunya tenia el partit controlat, cada acció de joc era lluitada per tots dos conjunts, sabedors de la importància d’aquest 1r duel entre dos rivals directes. I la sorpresa ha arribat en els darrers instants de partit, quan faltaven 2 minuts per al final, en el que els Alemanys han assolit una impressionant remuntada amb un parcial de 0-4 a favor seu fins a empatar un partit que semblava decidit.

Afortunadament, i en un final molt encertat dels nostres, dues cistelles consecutives als darrers instants han permès el preuat triomf del conjunt català.

Dimecres 12 de juliol, a les 18:00 h: CZE 17-14 CAT

El partit contra Txèquia després del triomf a la 1a jornada contra Alemanya convertia aquest partit en una autèntica final, i tal com s’intuïa, el nombrós públic assistent va poder gaudir d’un duel igualadíssim de principi a fi, que es va acabar resolent al darrer quart a favor dels locals per 17 a 13.

La tensió, l’emoció i un ritme trepidant de partit van ser la tònica d’aquest enfrontament en la lluita per una de les medalles, ja que sobre el paper, la selecció holandesa és la clara favorita en aquest torneig amb un planter de jugadors i jugadores realment espectacular quant a físic, alçada i nivell tècnic de joc.

Durant els dos primers quarts, va ser Catalunya la que aconseguí un lleuger avantatge en el marcador, però tot i semblar portar la iniciativa, es va arribar a la mitja part amb un just empat a 7 punts. Va ser al final de 3r quart que els Txecs van saber agafar una petita renda de punts que els hi va servir per a liderar un intens i vibrant darrer quart, en els que els catalans van continuar lluitant de valent per tal de tornar a anivellar el marcador.

Però la remuntada no va acabar de materialitzar-se malgrat aconseguir escurçar diferències amb un esperançador 14-13 quan faltaven 6 minuts. Cada possessió i cada ataca valia el seu pes en or, i la igualtat vista durant tot el partit va seguir ben present. L’encert dels locals de cara a cistella als instants finals van acabar decantant el partit en favor del conjunt txec.

Amb aquest triomf, els txecs igualen a punts a Catalunya amb una victòria i un aderrota cadascun, però se situen per sobre a la classificació en 3a posició després de vèncer aquest duel directe. En conseqüència, la lluita pel bronze es complica, ja que a Catalunya només li resten dues oportunitats per seguir amb opcions de medalla, contra els dos rivals més forts del Campionat, com són els Països Baixos i Bèlgica, següent rival dels nostres en el partit previst per avui a les 16:00 h.

Dijous 13 de juliol, a les 16:00 h: BEL 27-11 CAT

Bèlgica no dona treva i s’endú el duel contra Catalunya amb un clar 27 a 11.

Malgrat un primer quart molt igualat de cara a cistella, l’equip català no ha pogut donar la sorpresa, i la potent selecció belga no ha donat cap opció de victòria als catalans, que veien com ja al 2n quart s’obria una important escletxa en el marcador complicada de remuntar.

El 12-5 a la mitja tampoc era un clar indicatiu de què l’anotació dels catalans havia de millorar força per tal de poder acostar-se i fer patir mínimament al rival, però tot i tenir opcions de cistella, el percentatge no ha estat bo, a causa d’una intensa i ferma defensa belga que dificultava molts dels llançaments dels nostres.

Un 3r i darrer quart sense gaires sorpreses han possibilitat que els belgues sumin la seva 2a victòria i igualin als Països Baixos, que en aquesta 3a jornada també han superat amb comoditat a Txèquia per 9 a 35.

Amb aquests resultats, res canvia a la classificació general, que continua liderada per l’equip neerlandès, seguit de Bèlgica, la selecció txeca, Catalunya i Alemanya.

Divendres 14 de juliol, a les 18:00 h: CAT 10-31 NED

El darrer partit de Catalunya a l’Europeu Sub-21 de Korfbal 2023 ha finalitzat amb un duel contra la poderossíssima selecció neerlandesa, que ha dominat el partit de divendres de principi a fi.

El contundent 10-31 és un fidel reflex de l’enorme diferència entre els nostres joves jugadors i jugadores i aquesta impressionant selecció de Països Baixos, que entre altres aspectes, és la més alta en conjunt de tota la història.

Ara només queda esperar el darrer duel entre Txèquia i Alemanya, en el que els germànics podrien superar a Catalunya en la classificació final, si guanyessin per més de 7 gols de diferència a l’equip amfitrió.

L’altre partit restant es podria considerar com la final d’aquest campionat, on belgues i neerlandesos es veuran les cares i el guanyador es proclamarà campió d’Europa Sub-21.

XARXES SOCIALS

També podreu seguir aquest torneig a través de les xarxes socials visitant els següents perfils oficials de la IKF i la FCK i als hashtags #U21EKC i #korfball: