Jose Álvarez: “Vull seguir millorant, aprenent i aportar al DVO el bo i millor de mi mateix

0
7448

Fa dos anys va fer les maletes i es va instal·lar a Utrech on va jugar dues temporades amb l’OVVO/ De Kroon (una de les quals va ser company de la jugadora catalana Berta Alomà). Al gener de 2015 va fer realitat un gran somni: va debutar a la Korfbal League com a jugador titular. A partir d’aleshores va passar a formar part del primer equip, però aquest va baixar de divisió i aquesta temporada 2015-16 es va quedar a les portes dels play-off per tornar a pujar a la Korfbal League. Al mes de maig, el jugador va anunciar el seu traspàs al club DVO, de la ciutat de Bennekom, i el passat 14 d’agost ja va començar la pretemporada amb aquest nou equip.

Què va motivar la decisió de canviar de club?
Vaig prendre la decisió de canviar de club per motius purament esportius. En acabar la temporada van contactar amb mi tres clubs per anar a jugar amb ells i em va semblar una bona oportunitat per continuar amb el somni, que em va fer deixar-ho tot i venir a Holanda: jugar a la Korfbal League i continuar creixent com a jugador. A l’Ovvo de Kroon he après moltes coses. Ha estat una època entranyable, tant pel tracte rebut com a jugador com a persona, però malauradament l’any passat vam baixar de lliga i no vam aconseguir el nostre objectiu d’arribar als play-off per poder tornar a la Korfbal League. A l’OVVO he conegut persones excel·lents i jugadors fantàstics, dels quals he après molt. L’OVVO em va donar l’oportunitat de jugar a la Korfbal League i qualsevol agraïment sempre em semblarà poc.

De quina manera canviarà la teva rutina i vida amb aquest traspàs?
Cada club té una filosofia de joc, d’entrenament diferent. DVO és un dels clubs grans d’Holanda, amb jugadors molt joves i talentosos. Al club entrenem 3-4 dies per setmana. A més, altres dies els jugadors quedem i anem a tirar i al gimnàs. Al llarg de la setmana són moltes les hores que dediquem a la nostra preparació. Ara visc a “ la casa del DVO” amb altres jugadors i d’aquí un mes aniré a viure al meu propi apartament.

És un projecte a llarg termini?
De moment només he fitxat per una temporada. Any rere any aniré veient què vull fer. L’adaptació al club i als companys d’equip està sent molt bona, em sento molt acollit i ni tan sols m’he plantejat treure el bitllet de tornada. Espero trigar molt a plantejar-m’ho. El meu objectiu és seguir millorant, aprenent i aportar al DVO el bo i millor de mi mateix.

La ciutat de Bennekom està tan sols a 50 quilòmetres d’Utrecht. Seguiràs vinculat d’alguna manera amb els teus companys de l’OVVO i la vida que has tingut fins ara?
La meva vida canviarà bastant perquè ara visc a Bennekom i no a Utrecht, però la meva intenció és no perdre la relació amb els companys de l’OVVO, donat que hi ha un fort vincle d’amistat i tenim una molt bona relació amb els jugadors, equip tècnic i la persona que m’ha portat de la mà durant aquests dos anys: en Pim Blaauw, fisioterapeuta de l’equip.

OVVO

Què t’emportes de la teva estada de dues temporades a l’OVVO?
Sobretot m’emporto tots els consells i tot el que m’han ensenyat durant aquests dos anys. He jugat amb jugadors extraordinaris, he entrenat amb ells, m’emporto un munt de coneixement i d’aprenentatge, bons amics i bons records. És el club que em va acollir i obrir les portes.

Com portes l’holandès?
Bé… ehem. El porto més o menys. És una llengua bastant complicada, molt diferent de la nostra. L’any passat, a l’estiu, vaig tenir un professor que venia a casa uns dies; també vaig fer un curset intensiu a final de temporada i ara he començat amb una professora particular del club dos dies per setmana. Ara sóc capaç de mantenir converses curtes i cada cop vaig entenent més coses. Aquest any l’objectiu és arribar a entendre-ho gairebé tot i parlar una mica més.

Abans de tot això, aquest juliol has estat entrenant amb la selecció catalana absoluta amb la preparació per a l’Europeu d’Holanda. Com és d’important baixar a Catalunya periòdicament i poder entrenar i competir amb la selecció?
És molt important per tal de poder agafar bones sensacions amb els companys, a nivell de joc i de vestidor i amb l’equip tècnic. Ara tenim un Europeu i un bon equip per afrontar aquest torneig.

Comença a ser evident un cert canvi generacional amb la selecció catalana. Donada la teva gran experiència internacional, quines responsabilitats i reptes tens  amb aquest equip?
Sí, com estem veient, ha començat el relleu. Tot i així, considero que ja és hora que comencem a creure’ns una mica més que som un equip fort per lluitar i per estar entre els quatre primers. Tenim un bon nivell tècnic i estem en procés de millorar la condició física, aspectes, ambdós, determinants per fer un bon campionat. El nostre objectiu hauria de ser jugar bons partits, acabar amb bones sensacions sempre, per afrontar el partit següent. Crec que, en un esport d’equip, el tema de responsabilitat està bastant repartit, perquè l’equip és el que guanya. Tots tenim un mateix objectiu, tots tenim les mateixes ganes i tots junts hem de lluitar per deixar el korfbal català el més amunt possible.

13686729_1599448840346362_132294338355211979_n

Font imatge OVVO: Marco Spelten (Actiefotografie)