Arrenca la lliga amb altes i baixes en els equips catalans

0
1552

Neixen dos equips nous a Lleida i Terrassa i en desapareixen dos a Vacarisses i Sabadell

Aquest proper cap de setmana arrenca la lliga de la Lliga Nacional i la 2a i 3a Divisió del korfbal català. I ho fa amb algunes novetats dins del mapa català del korfbal:

Per una banda, la lliga comptarà amb la incorporació d’un nou club lleidatà: el Club Korfbal Lleida, que han iniciat uns quants ex-jugadors de l’Aee LLadonosa. Albert Figueras destaca que “aquest nou club de les terres de ponent neix amb la finalitat de fer créixer aquest esport a la ciutat de Lleida i està format per una barreja de jugadors amb experiència i també amb noves incorporacions procedents d’altres esports”. El CK Lleida militarà a la 3a Divisió.

Per altra banda, la Lliga Nacional comptarà amb un nou equip terrassenc: el Vallparadís Atlètic, format per jugadors del Vallparadís que anteriorment havien jugat a la 2a Divisió, aconseguint nombrosos títols entre els quals destaquen la Lliga i la Copa Catalana B.

Malauradament, aquesta temporada hi haurà dues baixes destacables. El CK Vacarisses  ha hagut de abandonar la competició degut a que no comptava amb els jugadors suficients per formar l’equip. Jordi Díaz explica que “després de les baixes d’alguns dels jugadors de l’equip i la manca d’èxit en incorporar-ne de nous, la junta del club ha pres la decisió de no presentar equip per competir”. No obstant això, l’activitat de club segueix, enfocant la cerca de persones arrelades al poble de Vacarisses que vulguin formar part del nou projecte, per a poder crear un nou equip i un club renovat. Per això, l’equip cadet del Vacarisses serà l’eix angular en matèria esportiva i el contacte amb les associacions culturals pel seu creixement i difusió.

Finalment, el CK Sabadell desapareix com a club per falta de relleu generacional. El seu expresident, Jordi Figuerola, assegura: “No hem pogut construir una base sòlida que asseguri un relleu generacional de la plantilla. Tenim una sensació de tristesa per no poder tirar endavant el projecte que tants esforços va suposar posar en marxa i tan de bo en un futur i, si pot ser proper millor, puguem gaudir del korfbal a Sabadell de nou ”. Tot això, el club fa una valoració molt positiva dels 6 anys d’història del club, en què destaca la consecució d’un títol de lliga (temporada 2011-12).