Irene Figueroa: “Aquesta temporada el Castellbisbal aspira a donar un pas més en tots els trofeus i competicions”

0
2121

Irene Figueroa (Castellbisbal, 1992) és la capitana del CK Castellbisbal, equip on juga des de la temporada 2007-2008. Durant tots aquests anys ha vestit la samarreta de la selecció catalana de korfbal en un gran nombre d’esdeveniments internacionals amb la selecció sub-16, sub-19- sub-21, sub-23 i absoluta. Figueroa ens explica amb aquesta entrevista, què significa per ella i pel seu club haver assolit la Supercopa de korfbal.

Moltes felicitats per aquesta Supercopa. Què significa assolir un trofeu d’aquestes característiques?
Moltes gràcies! Doncs per a nosaltres és molt important, ja que tot i que portem una bona trajectòria com a club, és el primer trofeu que ens emportem l’equip de la Primera Divisió. Altres vegades ens hem quedat a un pas d’aconseguir-ho, sense anar més lluny en la final de Lliga de la temporada passada.

Quina va ser la clau de la victòria?
Doncs crec que va ser el nostre joc dinàmic i la defensa constant. Tot i que a la primera part no vam tenir un gran encert, a la segona part vam entrar en una dinàmica molt positiva, vam remuntar i la diferència es va anar fent més gran fins la victòria.

 

resized_IMG_2078

Us sentíeu en forma tot i estar en la pre-temporada?
Si, o i tant! Sis de nosaltres havíem estat tot el juliol entrenant amb la selecció, tot i que finalment hi anem quatre. Tot i així, vam començar abans de setembre la pre-temporada amb el club per preparar-nos a consciència aquest any, al qual aspirem a donar un pas més en tots els trofeus i competicions.

Sou un dels equips amb més jugadors/es a la selecció catalana, juntament amb Vallparadís i KCB. Com us beneficia?
Ens beneficia ja que entrenar amb els i les millors jugadores del korfbal català ens ajuda a pujar el nivell i intensitat de tots, entre tots. Tot i aquest benefici, ens ha suposat algunes sobrecàrregues físiques a alguns de nosaltres, com és el fet d’estar entrenant amb la selecció i el club a un nivell tan intens en ambdós llocs.

Com afrontes el Mundial absolut de korfbal d’aquesta tardor?
Amb il·lusió d’intentar arribar a la fita que va aconseguir Catalunya en l’últim Mundial a Xina, 4a del món, i amb ambició per rectificar i millorar la posició que vam aconseguir a l’Europeu de Portugal l’any passat.

L’any passat veu aconseguir un subcampionat de lliga també contra el Vallparadís, en la primera final de la vostra història. Aquesta fita us obre per primera vegada la porta cap Europa. Com preveus aquesta temporada i la participació, a principis de 2016, a l’Europa Shield?
Aquesta temporada promet ser de les millors per als nostres. Estem molt il·lusionats per poder participar a l’Europa Shield a casa de l’Alder-Rauxel, a Alemania. Aquest fet ens ha volgut fer un salt qualitatiu en tots els aspectes i d’implicació amb el nostre club. Ens sentim forts, amb molta empenta, i personalment tinc molt bones sensacions tant amb l’estil de joc que ens caracteritza al Club Korfbal Castellbisbal com amb tot l’equip.

Moltes gràcies i molta sort en aquesta temporada.
Moltes gràcies.

 12004079_834321976684183_6241152515810727796_n