Xavi Vidal: “Fem front al Mundial amb molta il·lusió; tenim ganes de competir”

0
1520

Quan falta una setmana i escaig per a l’inici del Campionat Mundial de korfbal de Sud-àfrica, hem parlat amb el seleccionador català, Xavi Vidal (1979, Terrassa), perquè ens expliqui les sensacions generals que respira l’equip, així com el relleu com a entrenador principal del combinat català. 

Com valores la preparació intensiva que Catalunya ha realitzat aquests dos últims mesos?

La valoració dels entrenaments és positiva per vàries raons. En primer lloc, cal destacar que la majoria dels entrenaments han comptat amb l’assistència de tots els jugadors i jugadores de l’equip, i això ja és una millora en comparació amb l’última preparació. Crec que el grau de compromís per part seva ha sigut major i l’equip tècnic intentem estar a la seva alçada.

Poder entrenar tres dies cada setmana aquests dos últims mesos ens ha permès compartir moltes hores a la pista tots plegats i construir un equip.

D’altra banda, l’únic partit amistós que hem pogut realitzar durant la preparació ha sigut amb la selecció holandesa, aprofitant una estada seva a Catalunya, on hem pogut treballar alguns detalls que ens ajudaran durant el torneig. Allò desitjable seria haver pogut realitzar més partits amb equips amb un nivell més similar al nostre, però això és molt difícil ja que no tenim suficients recursos per convidar a equips o per viatjar nosaltres a realitzar algun stage en un altre país.

Però crec que els entrenaments han anat bé i que arribem ben preparats per a competir durant el torneig.

Us heu trobat amb diversos entrebancs, principalment econòmics i de lesions.  Com afronta Catalunya el Mundial de Sud-àfrica?

Dels entrebancs econòmics, que n’hi ha, i molts, en parlarà millor el gerent o la presidenta de la federació, que són qui els coneixen millor i fan mans i mànigues per  aconseguir tirar endavant la participació de Catalunya al Mundial. I també els jugadors, que s’han de pagar de la seva butxaca una part important de la despesa que genera el viatge, i segur que cada jugador té al darrera una història per aconseguir poder pagar-se aquests diners.

Quant a les lesions, durant la temporada alguns jugadors han patit una lesió important que no els ha permès participar d’aquest campionat, i els desitjo una bona recuperació per a propers compromisos que tingui la selecció. Durant la preparació també hem tingut una jugadora, la Laia que ha estat treballant al màxim per recuperar-se d’una lesió que es va fer durant la final de lliga d’enguany, però ja la tenim a punt per ajudar a l’equip.

Al final, fem front al Mundial amb molta il·lusió. Tenim ganes de competir ja! Això vol dir que ens sentim preparats! Volem mostrar un bon nivell de joc en tots els partits!

Com afrontes individualment aquesta cita esportiva com entrenador principal de la selecció?

El relleu com a entrenador ha sigut molt fàcil, ja que en els dos campionats anteriors ja formava part de l’equip tècnic amb el David Guzman, i sempre vam treballar com equip, per tant ara he seguit fent el que ja feia llavors. Aquesta vegada hem incorporat el Jose Álvarez a l’equip, ja que en David no ha pogut participar-hi per motius personals.

Aquesta cita esportiva l’afronto amb ganes de recuperar la sensació d’equip que vam tenir durant l’Europeu del 2016 a Dordrecht, la sensació que tothom remava en la mateixa direcció, i que l’any passat, en l’Europeu també disputat a Holanda, vaig perdre una mica.

Els que fa temps que estem dins el món del korfbal sabem que és un esport petit a casa nostra, sobretot si el comparem amb gegants com el futbol, o amb el bàsquet, l’handbol, l’hoquei, etc., però això no ha de fer que els que estem en una selecció, representant el nostre esport i el nostre país, no ens prenguem seriosament la tasca que ens encomanen: ara mateix, ser jugadors i tècnics d’alt rendiment. I així és com ho afronto, preparant el millor que sé al meu equip per a fer un bon torneig.

Com veus l’equip respecte del Mundial anterior del 2015, quan justament et vas retirar com a jugador de la selecció?

En l’equip que vam participar en l’anterior mundial érem bastants els jugadors amb més experiència d’altres campionats. En canvi, l’equip amb què viatgem en aquesta ocasió és més jove, però també té molt talent. Només cinc dels jugadors repetiran l’experiència: la Jessica, la Laia i l’Olga, i el Javi i el Miquel.

L’únic aspecte que ens preocupa és que som un equip força baixet. Hem perdut centímetres, però intentarem compensar-ho en el joc.

Quins són els equips que més temeu  durant la fase prèvia del Mundial?  Quins objectius us marqueu des del cos tècnic?

En la primera fase ens ha tocat amb la República Txeca, amb Holanda i amb Nova Zelanda. Tenim força clar que els rivals a batre són Nova Zelanda i els txecs, ja que Holanda és inabastable. L’objectiu ha de ser classificar-se per a la següent fase, si és com a segons de grup molt millor, per tenir un creuament a vuitens una mica més senzill.