IKF Korfball Champions League Satellite Final 2022-2023

[Actualitzat – 30/1/2023] La ciutat de Terrassa va acollir la final de la IKF Korfball Champions League Satellite Final (IKF KCL Satellite Final) els dies 27 i 28 de gener de 2023, que va finalitzar amb l’equip portuguès del NC Benfica com a campió després d’un emocionant darrer partit final contra l’equip terrassenc del CK Vallparadís. Els portuguesos s’alçaren amb el triomf per només un gol de diferència (17-18), després que tots dos equips haguessin guanyat l’equip anglès del Tornadoes KC, que va finalitzar en 3a posició. Podeu trobar tots els resultats, vídeos dels partits i estadístiques a worldkorfball.sport.

Aquesta competició europea de clubs organitzada per la Federació Internacional de Korfbal  (IKF) va començar al passat setembre amb dues rondes prèvies a Portugal (R1A) i a Polònia (R1B), una 2a al novembre a la República Txeca (R2) i una darrera al gener a Bèlgica (R3).

Un cop finalitzades aquestes fases classificatòries, van quedar definits els clubs que disputarien cadascuna de les 3 finals que decidiran els campions de la KCL Final, la KCL Challenger Final i la KCL Satellite Final.

El Poliesportiu Municipal de Sant Llorenç de Terrassa va acollir la 3a d’aquestes finals, en la que hi van participar els següents equips classificats després dels resultats de les rondes classificatòries anteriors:

– CK Vallparadís, Catalunya
– Tornadoes KC, Anglaterra
– NC Benfica, Portugal
1908 SZAC Budapest, Hongria / KC Barcelona, Catalunya*

Galeria d’imatges (Dia 2): Fotografies de Jesús Martínez

Galeria d’imatges (Dia 1): Fotografies de Jesús Martínez

Aquest esdeveniment va estar organitzat per la IKF, en col·laboració amb la Federació Catalana de Korfbal, l’Ajuntament de Terrassa i el club CK Vallparadís.

Tots els partits es van retransmetran en directe pel canal oficial de la IKF a Youtube (yotube.com/ikfchannel) i a la pàgina www.worldkorfball.sport, amb tots els resultats, classificacions, encistelladors i d’altres estadístiques.

Podeu trobar més informació i imatges als perfils socials de la IKF (https://korfball.sport/?p=30399), com també en aquesta mateixa pàgina.

PERFILS OFICIALS DE LA IKF:
– Facebook: facebook.com/korfball.org
– Twitter: twitter.com/korfball
– Instagram: instagram.com/korfball_org
– Tik Tok: instagram.com/korfball_org

*ACTUALITZACIÓ 16/1/2023: El KC Barcelona va ser convidat a participar a l’esdeveniment després de la retirada de darerra hora del 1908 SZAC Budapest. A causa del resultat del KC Barcelona a la IKF KCL R1, era primer reserva i per tant, havien estat cridats a substituir el campió hongarès.

*ACTUALITZACIÓ 24/1/2023: El Comitè Executiu de Competició de la IKF ha resolt, en una reunió extraordinària celebrada el passat dilluns 22/1, que el KC Barcelona malauradament haurà de participar en mode “out of competition”, per tal de garantir la transparència i el correcte i just compliment de la normativa de competició, així com respectar els criteris establerts per a la classificació dels equips participants en cadascuna de les rondes classificatòries. Tot i així, aquesta decisió podria reconsiderar-se en les pròximes hores per part de la IKF.

*ACTUALITZACIÓ 26/1/2023 (Comunicat de la IKF): https://korfball.sport/?p=30399
Update 26 January 2023 (11:30 am):
Contrary to previous communication, KC Barcelona will not compete in the IKF Korfball Champions League Satellite Final. This is due to the decision of the IKF EXCO to only allow the participation of KC Barcelona out of competition, followed by the decision of KC Barcelona to withdraw. In the invitation process, the IKF made a mistake in the communication, for which the IKF apologizes. When KC Barcelona was invited to participate it should have been made clear from the beginning that this would be out of competition, but this was not stated.

The IKF EXCO decided that there should be no replacement teams in the IKF KCL Satellite Final as the competition model does not foresee any criteria for inviting substitution teams from the IKF KCL R1. Furthermore, the IKF EXCO argues it is not fair for the teams that qualified for the Satellite Final to play in an equal position against a team that did not qualify from Round 1 and did not take part in Round 2.

The IKF knows that this communication has caused a lot of inconvenience, but in light of fairness and transparency, the IKF EXCO will not revoke the decision taken, as described above.

Therefore, the competition will continue with the three qualified teams playing a round-robin, according to the match schedule as published on the event page.

NOTÍCIES RELACIONADES:

22/11/2022 – El CK Vallparadís es classifica per a la ‘Korfball Champions League Satellite’

16/11/2022 – El CK Vallparadís viatja a Txèquia per disputar la 2a Ronda de la Korfball Champions League

26/9/2022 – El KC Barcelona i el Platja d’Aro KC finalitzen 2n i 4t a la IKF KCL R1A

20/9/2022 – Tot a punt per al debut del KC Barcelona i el Platja d’Aro KC a la nova Korfball Champions League

COL·LABORADORS: