Rosendo García: “Ens van faltar partits més exigents en la preparació de l’Europeu”

0
836

El seleccionador català, Rosendo García, analitza la novena posició aconseguida per Catalunya en l’últim Campionat Europeu de korfbal de Portugal i avança alguns dels propers reptes de la selecció.

Com valores aquest novè lloc aconseguit en l’Europeu de Portugal, que s’allunya dels objectius marcats i de les bones sensacions en la llarga preparació prèvia?
Considero que dins de la preparació potser ens va faltar tenir partits de més nivell, que generessin als jugadors una sèrie de sensacions més reals de cara al campionat. Els partits previs van estar bé però potser necessitàvem quelcom més per poder trobar un escenari més real i semblant al que ens hem trobat a Portugal.

Què va fallar, específicament, en el partit contra la República Txeca?
Principalment, no vam saber tancar el partit en el moment en què ho havíem de fer. Amb tres gols d’avantatge quan faltaven quinze-vint minuts era el moment de tancar el partit, ampliant l’avantatge per no haver de patir. És molt més tranquil mantenir una distància de quatre gols que una de dos, perquè en qualsevol moment tens el rival allà darrera i el joc es complica per l’estrès general.

Creus que a alguns jugadors els va faltar experiència en l’enfrontament contra la República Txeca o en algun altre?
És possible que faltés experiència a alguns jugadors, però les sensacions en la preparació eren molt bones. Per damunt de tot, si estan en aquesta selecció és perquè estan preparats per afrontar aquesta competició.

Aquesta novena posició reflecteix el nivell real de Catalunya dins del mapa Europeu?
Evidentment que no, però la competició et posa al lloc on ets. Si no saps tractar segons quines situacions en partits importants és el que ens toca.

Ha influït negativament el nou sistema de competició?
El  nou  sistema de competició no ha sigut injust, sinó molt exigent. Si no has preparat partits exigents amb anterioritat tens aquest problema, però no crec que sigui l’excusa. Cal tancar els partits quan toca i gestionar les sensacions millor del que vam fer.

Quin és el partit més complet que ha disputat Catalunya?
En el partit contra Txèquia no vam tenir el resultat esperat ni ideal, però va ser un enfrontament força competit, vam treballar bé, tot i la derrota. En el debut contra la selecció belga vam estar bé en defensa, ens va faltar encert ofensiu perquè vam tenir força opcions, però no va ser un mal resultat.

El proper pas, un cop acabat l’Europeu, és mirar cap el proper Mundial?
Sí. Començarem a preparar el Mundial de Bèlgica de finals d’octubre de 2015.

Preveus que el bloc de jugadors/es es mantindrà o hi haurà molts canvis?
Jo penso que es mantindrà en gran part. Tot dependrà de la forma física en què estiguin els jugadors, però la idea és mantenir el bloc en la seva majoria, segons el nivell que mostrin  els jugadors/es durant aquesta temporada.

La Federació Internacional (IKF) treballa perquè es disputin campionats europeus cada dos anys. És una bona iniciativa?
Sense dubte és una bona opció per poder augmentar el nivell de la competició