Catalunya no pot amb Anglaterra (15-19) i assoleix la desena posició al Mundial de Durban

0
460

La selecció catalana de korfbal ha tancat la seva participació al campionat Mundial de korfbal de Durban (Sud-àfrica) en desena posició, després que en el partit de divendres per al novè/desè lloc no pogués superar el conjunt anglès (15-19).

Tot i que es presentaven a la cita amb la confiança d’haver esdevingut victoriosos en el precedent partit contra Anglaterra en el darrer campionat Europeu (18-17), els catalans van veure com el rival s’escapava en el darrer tram de partit, amb un letal parcial de 0 a 4 en els últims sis minuts, quan el partit estava empatat a 15.

La diferència final no reflecteix les sensacions i nivell mostrat per Catalunya durant la major part de minuts de joc, quan l’electrònic es va moure amb diferències de com a màxim dos punts fins al minut 34.

Finalment, Catalunya ha acabat el Mundial amb un còmput de tres victòries i quatre derrotes. Amb una certa distància i una vegada acabat el torneig, el capità, Javi Navarro, valora positivament la participació de Catalunya: “Encara que es van acabar perdent,  els enfrontaments contra les seleccions d’Anglaterra, Portugal i la República Txeca, vam poder competir-los més que, per exemple, en el darrer Europeu. Tots els partits han estat molt complicats, fins i tot amb rivals com Nova Zelandia o Polònia, que a priori semblava que hauríem hagut de guanyar de més”.

Finalment, el capità reconeix que “tot i que ens ha faltat una mica d’experiència a la pista en temes d’anotació i confiança d’anotació i de joc, s’ha fet molt bona feina amb el grup; s’ha plantat una bona llavor de base en aquest Mundial que segur que donarà bons fruits”.

Merescuda ovació a Olga Gandía
Quan faltaven poc menys d’un minut de joc, el tècnic català Xavi Vidal va substituir Olga Gandía, qui va ser merescudament ovacionada pel públic per la seva llarga trajectòria internacional que ha volgut culminar a Durban.

Nina Piris, ‘jury’ principal de la final
Nina Piris, representant de la Federació Catalana de Korfbal, ha estat designada per la Federació Internacional de Korfbal com a Jury Officer principal de la final del Campionat Mundial de Korfbal que es disputarà avui dissabte 10 d’agost de 2019 les 16:00 a Durban, entre les seleccions de Bèlgica i d’Holanda.

Imatges: Marco Spelten