La Federació Catalana de Korfbal s’adhereix a la campanya ‘L’esport treu la llengua’ per potenciar l’ús del català a l’esport

0
202

La Federació Catalana de Korfbal dona suport a la campanya ‘L’esport treu la llengua’, un compromís de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, les federacions esportives catalanes i Òmnium Cultural per firmar un gran acord per potenciar l’ús del català a l’esport.

Durant l’acte de presentació que s’ha dut avui al matí a Barcelona, Kira Menén, presidenta de la Federació Catalana de Korfbal, ha manifestat: “Animem a les federacions esportives de Catalunya i als seus respectius clubs a què se sumin a aquesta campanya. L’objectiu és aconseguir el màxim nombre d’adhesions i generar accions per travessar fronteres i així arribar a la màxima gent possible”.

Prèviament, el president d’Òmnium Cultural, el filòsof, escriptor i professor Xavier Antich, havia deixat clar els objectius d’aquesta campanya: “Volem fer arribar el català arreu, també a l’esport. Perquè l’esport, igual que la llengua, és sinònim d’interacció social, és promoció de valors positius, és reducció del risc d’exclusió social i és, sobretot, sinònim de cohesió social”.

En el seu parlament, ha adreçat un missatge a tots aquells vinculats a l’esport català: “Fem una crida a tots els clubs esportius catalans, aficionats i aficionades, als jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, famílies, joves i a la societat en general, a sumar-se perquè l’esport tregui la llengua i la llueixi amb orgull”.

Per la seva banda, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ha destacat que “cal que veiem l’esport com una eina atractiva per seduir la població per la promoció de l’ús social del català. Cal el compromís dels presidents i juntes directives, entrenadors i esportistes, i anar tots junts de la mà”.

Finalment, l’acte de presentació d’aquesta campanya ha finalitzat amb la jugadora de voleibol Helena Rigol llegint el manifest: El món de l’esport hem de ser referents davant la societat. Per això, ens comprometem a activar-nos i col·laborar per augmentar l’ús del català als nostres equips.

Des de la Federació Catalana de Korfbal us animem i encoratgem a què us adheriu a aquesta campanya, tot visitant el següent enllaç i signant el manifest: https://esportencatala.cat

Manifest per l’esport en català

Som federacions, clubs, esportistes, entrenadors, entrenadores, àrbitres, periodistes, famílies i aficions molt diverses. Hem nascut a ciutats, pobles i països propers i llunyans. Tenim aficions, gustos i maneres de pensar diferents. I reivindiquem amb orgull que:

  1. El català ens uneix en la nostra diversitat, ens fa equip, ens fa més forts i ens situa amb veu pròpia al món.
    El català és de tothom i compartir-lo amb tothom, sigui quin sigui el seu color de pell, cognom o accent, ens fa una societat més oberta, inclusiva i cohesionada.
  2. Volem que el català estigui en forma i ens preocupa la davallada del seu ús social. Volem que tothom pugui aprendre’l i utilitzar-lo amb normalitat: jugant, entrenant, animant, davant les càmeres, als vestuaris i celebrant les victòries.
  3. Des del món de l’esport hem de ser referents davant la societat i especialment davant les noves generacions. Per això, ens comprometem a activar-nos i col·laborar per augmentar l’ús del català als nostres equips.

Fem una crida a tots els clubs esportius catalans, aficionats i aficionades, als jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, famílies, joves, mitjans de comunicació i a la societat en general a sumar-se a aquest manifest. Enfortim junts el català a l’esport, als clubs grans i petits. A cada ciutat, poble i barri del país.

L’esport treu la llengua! #ComparteixElCatalà

Fotografies: Òmnium Cultural