El repte de Berta Alomà i Jose Álvarez al Challenge Tournament d’Holanda

0
1093

Del 27 al 30 de desembre es va celebrar a Holanda el Korfbal Challenge Tournament, una competició que arriba cada any per aquestes dates i que enfronta els equips holandesos més ben posicionats de la Korfbal League de la temporada anterior, juntament amb les seleccions holandeses absoluta i sub-23.

Aquest any es va celebrar al Rotterdam Topsport Centrum i va comptar amb la presència de dos jugadors catalans: Berta Alomà i Jose Álvarez. Els dos catalans, que han estat jugant a Holanda, van encabir-se dins d’un equip que participava per primera vegada al Challenge i que estava  format per jugadors talentosos de diferents nacionalitats: el World Team. Aquest estava compot per: Mady Tims (Holanda), Ya-Wen Lin (Wen) i Chou-Ying Li (Joyce) (Xina Taipei), Natasha Dawson (Anglaterra), Berta Alomà (Catalunya), Nick Janssens (Bèlgica), Dominic Düring (Alemanya), Barry Schep (Holanda), Otto Fabius (Anglaterra), Davor Duronjic (Bèlgica) i Jose Álvarez (Catalunya). Estaven entrenats pel Jan Sjouke Van Den Bos, ex entrenador de la selecció holandesa absoluta, i l’ex entrenador de Bèlgica, Detlef Elewaut.

Així doncs, els equips participants al torneig eren el PKC/SWKGroep, TOP/Quoratio, KZ/Hiltex, Absolut Golden Tulips (selecció absoluta holandesa), Yount Golden Tulips (sub-23 holandesa) i World Team.

Després de 4 dies de competició, es va arribar a la mateixa final de la Korfbal League, entre el PKC/SWKGroep i el TOP/Quoratio, que va guanyar el PKC. La batalla per la tercera i quarta posició va ser entre l’equip jove dels Tulipes d’Or (3r classificat) i el KZ/Hiltex (4rt classificat). Per la seva banda, el World Team va quedar sisè.

2

Experiment i repte

L’objectiu d’aquest World Team era ajudar a què el korfbal internacional agafi més pes perquè s’arribi a aconseguir convertir-se en un esport olímpic. A més, com és tradició, durant aquest torneig es van introduir alguns canvis en el reglament, com per exemple en les parts del partit, en la manera de llançar els penals i en la col·locació en els free passos, entre d’altres, en forma d’experiment per augmentar l’espectacularitat.

El World Team va ser també tot un experiment, ja que quasi no havien entrenat junts prèviament. La catalana Berta Alomà destaca que “de jugar a korfbal tots en sabíem, però la connexió al camp era tot un repte”. Alhora, expressa: “Va ser una gran experiència nova poder compartir equip amb jugadors d’altres països que també tenen la mateixa motivació que tu amb el korfbal, i dels quals pots aprendre molt d’ells”. Precisament, els dos catalans eren els més joves de l’equip.

En el següent enllaç podeu veure el partit entre el Young Golden Tulips i el World Team: https://www.youtube.com/watch?v=eiUeMuGfoOs&feature=youtu.be3

joses