El KC Barcelona A, CK Castellbisbal B i KCB S20 es proclamen campions de les Copes Catalanes 2023 de Korfbal

0
461
Cristina Ruiz (unniks.com)
KC Barcelona - Campions Copa A- Cristina Ruiz (unniks.com)

Espectacular jornada de Finals de la Copa Catalana 2023 de Korfbal la que es va poder viure ahir a la tarda 25 de febrer al Pavelló Municipal de Vacarisses, que va proclamar al KC Barcelona com a guanyador de les Finals de les Copes A i C i al CK Castellbisbal aixecant el trofeu de la Copa B.

Resultats de les tres finals:
Final Copa A | 20:00 h | CK Castellbisbal – KC Barcelona (14-26)
Final Copa B | 18:00 h | CK Castellbisbal B – CK Vallparadís B (25-21)
Final Copa C | 16:00 h | Platja d’Aro KC S20 – KC Barcelona S20 (14-17)

Cristina Ruiz (unniks.com)
KC Barcelona – Campions Copa Catalana A 2023 – Foto: Cristina Ruiz (unniks.com)
CK Castellbisbal B – Campions Copa Catalana B 2023 – Foto: Isabel Sánchez
KC Barcelona S20 – Campions Copa Catalana C 2023 – Foto: FCK

Final Copa Catalana C

La tarda va començar a les 16 h amb el duel entre el Platja d’Aro KC Sots-20 i el KC Barcelona Sots-20 en la Final de Copa C. El talent de les noves generacions va quedar pales en un partit força igualat i emocionant, i en el que els gironins van estar per davant en el marcador durant gairebé tot el partit. Però quan faltaven 15 minuts per a la fi del partit, i amb empat a 14 en el marcador, només el KCB va ser capaç de continuar encistellant, fent que el resultat final de 14-17 proclamés als barcelonins com a campions d’aquesta Copa Catalana C 2023.

Final Copa Catalana B

Tot seguit tingué lloc el partidaç de la jornada, amb un CK Castellbisbal B i un CK Vallparadís B que ho van donar tot i més en un partit vibrant, emocionant i ajustat d’inici a final. Tots dos equips van tenir moments alterns de lideratge en el marcador, però d’una manera o altra, al cap d’uns minuts, el partit tornava a estar igualat tant en el joc com en el marcador.

Tots dos conjunts van mostrar un nivell de joc altíssim, amb moltíssima qualitat, defenses agressives i intenses, i un magnífic encert de cara a cistella. Com era d’esperar, el partit es decidí en els instants finals, on el CK Castellbisbal va obrir una petita escletxa en el marcador quan faltaven 4 minuts que li permeté endur-se el triomf final per 25-21.

Final Copa Catalana A

La jornada finalitzà amb el partit entre els primers equips del KC Barcelona i el CK Castellbisbal en la Final de la Copa Catalana A. Tots dos equips arribaven amb bones ratxes de resultats en les darreres setmanes, mostrant un joc alegre, dinàmic i consistent. Però des dels primers minuts, va quedar clar que les bones sensacions estaven només del cantó dels barcelonins. Amb un inici contundent sòlid, ja es van posar per davant en el marcador, tot i la revifalla del Castellbisbal que els hi va permetre finalitzar el 1r quart només 2 punts per sota (6-8).

Tot i això, la dinàmica i les sensacions del CKC no eren bones, al contrari que el KCB, que es trobava molt còmode amb el seu joc i sense dificultats per trobar cistella de manera continuada. Això els hi va permetre anar eixamplant la diferència en el marcador a poc a poc, i malgrat anar-se’n al descans amb només 5 punts a favor, el partit el tenien del tot controlat.

El 3r quart seria decisiu per esbrinar si hi havia la possibilitat que el partit s’igualés o es capgirés, però l’encert i el joc dels castellbisbalencs va anar a menys, malgrat els intents constants de voler redreçar la situació. És així que els barcelonins van continuar desplegant el seu joc de manera confortable i sòlida, trencant definitivament el marcador fins a deixar un contundent 14-26 final que els permetia proclamar-se campions d’aquesta Copa Catalana A 2023.

Des de la Federació Catalana es vol agrair la presència d’en Josep March i Claret (Representant de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física), l’Olga Serra i Luque (1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vacarisses), així com la d’en Pere Casas (Regidor d’Esports) i l’Excel·lentíssim Antoni Massana i Ubach, alcalde de Vacarisses, pel seu suport i col·laboració en l’organització d’aquestes finals.

Igualment, la FCK també vol felicitar i reconèixer la bona feina del CK Vacarisses com a club organitzador local, així com la de tots els equips participants i aficions, que van animar en tot moment de manera esportiva i sense descans als seus equips en cadascuna de les finals disputades, fent d’aquest dia una jornada màgica que serà difícil d’esborrar en la ment de molts dels presents tant a la grada com a dins de la pista.

Més informació (rondes prèvies): Ja es coneixen els finalistes de la Copa Catalana A, B i C 2023 de Korfbal

Als següents enllaços trobareu després de cada jornada els emparellaments i resultats actualitzats de les diferents eliminatòries:  Resultats COPA C | Resultats COPA B | Resultats COPA A