La FCK s’adhereix al comunitat de la UFEC pel 8M contra les discriminacions que pateixen les dones

0
98

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona d’enguany, la Federació Catalana de Korfbal i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) volen reafirmar la ferma voluntat de totes dues entitats en la lluita contra les discriminacions que pateixen les dones i per la consecució d’una societat compromesa amb la igualtat de gènere i d’oportunitats.

Des de la FCK i la UFEC, encoratgem a totes les dones de l’esport, a les directives, entrenadores, àrbitres, esportistes o voluntàries, a continuar assumint el compromís de liderar una entitat esportiva, club o federació.

Aquest 2023 reivindiquem conjuntament de nou el 8M destacant la feina que es fa des de la UFEC i totes les altres federacions esportives catalanes per a lluitar contra les discriminacions que pateixen les dones i aconseguir la plena igualtat.

Destacar el cas, per exemple, del llançament per part de la UFEC d’una nova edició del Women Executive Sports Education (WESE), un postgrau que té el propòsit d’apoderar les dones directives del món de l’esport per a desenvolupar el seu lideratge personal i rol directiu, creant una veritable xarxa de poder femení! I ho és també l’IWISC, el Congrés Internacional d’esport femení. I el GAP Women, un projecte europeu liderat per la UFEC amb l’objectiu d’eliminar la bretxa de gènere en l’esport i promoure l’esport integrador i
sostenible.

Des de la UFEC i la FCK es seguirà fent feina per a:

• Fer del nostre un sector encara més valuós.
• Fer créixer la participació femenina en l’esport.
• Continuar fent passos cap a la igualtat.
• Continuar lluitant per canviar les coses.
• Continuar apostant per l’esport com un catalitzador imprescindible per a l’empoderament de la dona i el seu lideratge en la presa de decisions.

Així com l’esport és una poderosa eina de transformació de la societat, la igualtat no és
cap privilegi, és un dret bàsic i irrenunciable que hem de defensar entre totes i tots.

Gràcies a totes les que lluiteu pels nostre drets. No ens rendirem mai. Per una carrera
sense obstacles!