Catalunya es penja l’or al Classificatori B i jugarà el Mundial de Korfbal 2023

0
451

La selecció catalana de korfbal ha finalitzat en 1a posició al Campionat Europeu Classificatori B (QB) que s’ha disputat aquesta setmana del 31 d’octubre al 5 de novembre de 2022 a la ciutat turca d’Antalya.

Sis dies de competició amb un ple de victòries (6 de 6) enfront de les seleccions de Suïssa (21-14), Turquia (12-17), França (33-12), Escòcia (30-7), Hongria (8-18) i Gal·les (31-10).

Aquest magnífic resultat li dóna el passi per a poder disputar el proper Mundial de Korfbal que es disputarà l’any vinent a Taipei, que suposarà la 7a participació ininterrompuda de Catalunya en Campionats del Món des de la seva 1a participació el 1999 a Austràlia.

Des de llavors, Catalunya ha estat sempre present en aquesta màxima competició internacional de seleccions, sent les millors fites la 4a posició obtinguda el 2011 al Mundial disputat a la Xina i la 5a el 2015 a Bèlgica, sense oblidar la històrica de medalla de bronze a l’Europeu del 2016 als Països Baixos.

La bona entesa, l’harmonia i el talent del conjunt de seleccionats dirigit per Miguel Ángel Tobaruela ha estat clau per l’assoliment d’aquesta important fita, alhora que demostrant que la conjunció entre els veterans i les noves generacions ha funcionat molt satisfactòriament. El fet de finalitzar imbatuda i practicar un joc alegre i vistós ens fa ser optimistes de cara al futur d’aquesta regenerada selecció absoluta, amb l’objectiu de poder millorar la fluixa 10a posició obtinguda al darrer Mundial a Sud-àfrica el 2019, i la 7a a l’Europeu del 2021.

A banda del triomf col·lectiu que suposa guanyar tots i cadascun dels partits disputats, cal afegir-hi també el premi individual aconseguit pel capità Javier Navarro, que va rebre el trofeu de màxim encistellador del campionat amb un total de 25 cistelles.

Tanmateix, la Federació Catalana de Korfbal vol agrair el suport, la col·laboració i l’entusiasme mostrat pel grup d’afeccionats catalans que es van desplaçar fins a Turquia per a donar recolzament a la nostra seleccio durant tota aquesta setmana. Tots junts fem korfbal!

ACTUALITZACIÓ 1/12/2022: Ja es coneixen les dates pel proper Mundial de Korfbal en el que Catalunya participarà juntament amb 23 seleccions més classificades: del 20 al 29 d’octubre de 2023 a Taipei.

IKF Council decides to host 24 teams next year in Taipei: Hungary and Slovakia join earlier qualified teams from Europe

Més informació, fotografies i vídeos de tots els partits d’aquest Classificatori al següent enllaç: Catalunya al Classificatori pel Mundial 2023 (actualització diaria)

 

Galeria d’imatges dia 6: CAT-WAL (per Marco Spelten – Actiefotografie.nl):

Selecció d’imatges dels dies 1 a 5 (per Marco Spelten – Actiefotografie.nl):