Trobada molt positiva entre FCK i Generalitat pel Pla Estratègic 2023-2027

0
270

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, acompanyada del director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, van rebre ahir al matí a una delegació de la Federació Catalana de Korfbal, encapçalada per la seva presidenta Kira Menén, juntament amb els membres de la comissió del Pla Estratègic de la Junta Directiva Carlota Ros i Guillem Castanyer.

L’objectiu d’aquesta trobada estava orientada principalment a l’anàlisi i seguiment del Pla Estratègic pel període 2023-2027 que la FCK porta elaborant intensament durant els darrers mesos, per explicar i alinear la manera de treballar i les expectatives de col·laboració per aquesta i les properes temporades.

Aquest pla permetrà posar sobre la taula tots els projectes, objectius i despeses concretes de cadascun dels programes de desenvolupament previstos per la FCK de cara al foment i difusió del korfbal a Catalunya, per tal de poder continuar creixent d’una manera òptima i sostenible dins del territori, alhora que poder seguir competint internacionalment representant Catalunya per tot el món en les diferents categories.

A la fi de la reunió, totes les parts van fer una valoració molt positiva de la trobada, mostrant-se molt satisfetes i il·lusionades de com el projecte s’està elaborant, i com d’important pel futur del korfbal i de l’esport mixt a Catalunya és establir les bases per a què aquest tipus d’esports i els seus valors arribin a tots els racons del nostre país.

Tanmateix, aquesta trobada també va permetre tractar d’altres assumptes, com la petició de la FCK de poder reprendre el projecte del Centre de Tecnificació de Korfbal, que no es va poder materialitzar fa uns anys per culpa de la crisi, així com d’altres més immediats i propers, com és la preparació de la selecció catalana absoluta de cara a la seva participació en el proper Campionat del Món a disputar-se aquest mes d’octubre a Taipei, després d’aconseguir classificar-se de manera impecable finalitzant en 1a posició en el darrer Campionat Europeu Classificatori B jugat a Turquia al novembre de l’any passat.

Pla Estratègic

La renovada Junta Directiva de la Federació està treballant des de mitjans de 2022 en donar un nou impuls per millorar l’organització, la interacció amb els Clubs, la competició nacional, incrementar les activitats de promoció, i a la cap i a la fi donar més bon servei a tots aquells que estan en el món del korfbal a Catalunya.

A curt termini s’ha reforçat la relació amb Clubs a través de comunicar més sovint i de manera més transparent el que s’està fent i el que es vol canviar, s’ha incrementat el ritme de treball i de identificació d’oportunitats, i s’ha enfortit la relació amb la Federació Internacional.

A mig i llarg termini s’està treballant en un Pla Estratègic, que cobrirà el període 2023-27 i del qual de moment ja en tenim les bases fundacionals. En aquesta fase de diagnòstic i d’anàlisi del context, arribarem a identificar juntament amb tots els actors de l’entorn del nostre esport els principals objectius esportius, socials i organitzatius, i els programes d’actuació i necessitats de recursos addicionals per aconseguir-los. Tan els objectius com els plans d’acció han de ser ambiciosos però a la vegada assolibles, precisos i a la vegada mesurables, i dels quals en puguem fer un seguiment en el temps.

Aquest és el nostre compromís com a Federació, i estem disposats a donar exemple amb l’esforç diari, el treball en equip i la transparència, per anar incorporant més persones a la nostra organització que siguin solidaris amb aquesta manera de fer.