Tot a punt per a l’Europeu de Portugal

0
579

La selecció catalana absoluta de korfbal vol millorar la 5a posició aconseguida en l’últim Europeu

Els jugadors, jugadores i cos tècnic de la selecció catalana absoluta de korfbal viatgen aquest dijous a la tarda cap a la ciutat portuguesa de Maia per fer front a l’Europeu de korfbal de Portugal, un repte pel qual s’han estat preparant els darrers quatre mesos amb un alt ritme d’entrenaments i partits.

Seran nou dies de competició que s’iniciaran dissabte 25 amb el complicat enfrontament contra la selecció de Bèlgica (15h, 16h hora catalana). Diumenge jugaran contra la selecció local de Portugal (20h, 21h hora catalana) i dimarts contra la República Txeca (14h), tots ells en la fase inicial, que donarà lloc als encreuaments.

“El nou sistema de grups d’aquest any on han fet dos grups amb les vuit potències més fortes d’Europa fa que no ens puguem permetre el més mínim error”, afirma la cocapitana de la selecció, Míriam González, que reconeix que, tot i que el debut contra Bèlgica serà molt complicat, als partits contra Portugal i la República Txeca hi regnarà més igualtat.

Per la seva banda, el tècnic català, Rosendo García, destaca que “és important fer un bon inici de torneig, estrenar-nos amb una bona dinàmica, per aconseguir bones sensacions des del començament, ja que tots els partits són importants”. Alhora, té clar quin ha de ser un dels principals objectius de l’equip: Igualar i intentar superar la cinquena posició aconseguida en l’últim Europeu del 2010.

El cocapità català, Albert Camprubí, també confia en la bona salut del conjunt català. “Hem estat molts mesos entrenant intensament per arribar a aquest moment amb les millors garanties. Els darrers compromisos de preparació han servit per comprovar que l’equip té un alt esperit competitiu. L’últim Mundial de la Xina va posar el llistó molt alt, però som ambiciosos”.

La competició per streaming
La competició es podrà seguir en directe a la pàgina http://www.worldkorfball.org, que s’actualitzarà diàriament amb els resultats, notícies i contingut audiovisual, i en què es podran visualitzar tots els partits en streaming.

Es preveu que, durant la setmana, es desplacin fins a Maia al voltant de 20-30 supporters catalans per donar suport a la selecció.