L’esport català es mobilitza contra els greuges que pateix

0
524

Unes 2.000 persones de les 70 federacions catalanes, participants de clubs, entitats, consells de l’esport, voluntaris i esportistes van prendre part dijous 19 de març en un acte reivindicatiu al complex esportiu de l’Estació del Nord de Barcelona per denunciar els greus greuges que pateix l’esport català actualment. L’acte forma part de la campanya #SortimaGuanyar, impulsada per la Unió de Federacions Esportives Catalanes.

Els participants a l’acte van mostrar simbòlicament una targeta vermella per fer palès el seu descontentament davant un conjunt de nou exigències legals del Govern Espanyol aprovades al gener que ataquen directament l’esport català de base. Concretament, es denuncien els següents greuges.

1.Implantació de la Llicència Únicaper al finançament de les Federacions espanyoles amb recursos de les Federacions autonòmiques.
2. Menysteniment a la formació federativa en la reglamentació dels ensenyaments oficials conduents a les professions de l’esport.
3. Manca de reconeixement  de la figura del Pocket Money, tot equiparant les compensacions al voluntariat esportiu amb salaris i obligant a donar d’alta a la Seguretat Social.
4. Eliminació de l’exempció sobre l’impost de Societat prevista per a entitats sense ànim de lucre amb ingressos inferiors als 100.000 euros l’any.
5. Augment de l’IVA al 21% als serveis esportius prestats per particulars i empreses.
6. Exigència d’una RC de 70 milions d’euros a esportistes participants en una competició desenvolupada a la carretera.
7. Risc de demolició dels Clubs nauticoesportius situats a la platja i dificultat d’instal·lar zones poliesportives permanents en aplicació de la Llei de costes.
8. Exigències de control i registre per 10 anys de qualsevol moviment a partir de 100 euros en aplicació de la Llei contra el blanqueig de capitals
9. Manca de resposta a la demanda continuada del sector per una Llei de mecenatge pròpia.

En la seva intervenció, el president de la UFEC, Gerard Esteva, va demanar “a l’administració central que canviï les lleis que ofeguen, fiscalitzen i burocratitzen innecessàriament l’esport. Que facin un règim simplificat per a les entitats que ajudi a promocionar aquest gran sistema, tan positiu, del mon de l’esport i que tants èxits ens ha donat”.

Per acabar l’acte Esteva va demanar als assistents que “aixequessin la targeta vermella en senyal de reivindicació de l’esport català per aconseguir aturar els greuges”, tot afirmant que “si anem junts, serem més forts, anirem més lluny i serem més ràpids, i per tant si continuem units, com hem demostrat avui, amb pas ferm, i amb rumb clar, serem imparables i aconseguirem allò que volem, un país més esportiu, més just i més lliure”.

En la pàgina http://sortimaguanyar.cat/inscriu-te/ es pot llegir i signar el manifest.