Els canvis de la llei de les professions de l’esport permetran impulsar titulacions reconegudes d’entrenador de korfbal

0
735

El Parlament de Catalunya va aprovar el 29 d’abril la modificació de la llei de l’exercici de les professions de l’esport, un text que afectarà de ple els interessos de la FCK. Aquesta canvia la normativa de 2008, que no reconeixia  les titulacions dels entrenadors obtingudes a través de les federacions prèvies a l’entrada en vigor de la llei. Alhora, resoldrà alguns buits legals i, sobretot, permetrà inscriure en el registre aquelles persones amb formació federativa i experiència contrastada en el sector esportiu, mitjançant informe de la corresponent Federació esportiva catalana.

La FCK s’adaptarà al canvi de normativa
“La modificació de la Llei de l’Esport és una bona notícia per al korfbal català, en tant que obre el camí per a poder aconseguir titulacions reconegudes”, explica el responsable de promoció de la Federació Catalana de Korfbal, Luís Rosa. Fins ara, no existia una titulació específica per a ser entrenador de korfbal, perquè aquest poder depenia del Departament d’Ensenyament, però alhora, aquesta institució no estava autoritzada a reconèixer i impulsar aquestes titulacions.

És per això que durant aquestes setmanes la FCK està posant en marxa un important desplegament per aconseguir posar-se al dia dels requeriments legals que demana la Generalitat per reestructurar el programa d’impuls en titulacions reconegudes.

El president de la FCK, Francesc Serra, que al desembre de 2014 va comparèixer a la Comissió del Parlament de Catalunya per demanar celeritat en la modificació de la llei 3/2008, del 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport, assegura que “l’acord de modificació de la Llei ens satisfà perquè reconeix el paper de les federacions esportives pel que fa a la formació dels nostres tècnics, cosa ben lògica. Al korfbal català, que som una federació reconeguda internacionalment, ens faltava aquest reconeixement intern per apropar-nos més a la normalitat plena, que d’altra banda no aconseguirem fins que Catalunya, i per tant els nostres clubs i federats, deixi d’estar sotmesa al tracte (fiscal) injust que l’administració espanyola ens dona any rera any”.

Properament la FCK anirà informant de com avança la situació i de quan podrien començar els primers cursos oficials de formació d’entrenadors.

En aquest enllaç es pot visualitzar la compareixença del president Francesc Serra a la Comissió del Parlament de Catalunya, el passat 3 de desembre de 2014 : http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7256799&p_cp2=7258447&p_cp3=7258293)