Berta Alomà: “A Holanda em sento com en un núvol”

0
522

La Berta Alomà viu des de fa cinc mesos a Utrech (Holanda), on està gaudint d’una gran experiència esportiva i personal a l’equip OVVO/De Kroon. Hem volgut parlar amb ella perquè faci un primer balanç d’aquests primers mesos lluny de casa, al país punter del korfbal.

Com valores l’experiència fins ara?
Molt positiva. De fet, formar part d’un club de korfbal d’Holanda per mi ja és més que suficient. A més a més, tot el que comporta viure a fora i independitzada suposa un creixement personal molt important per a mi. Alhora, estic aprenent de la cultura holandesa i cada vegada m’agrada més. Per tant, crec que el balanç és molt positiu i tinc moltes ganes de viure tot el que vindrà.

Et va costar integrar-te?
Gens, com tot a la vida quan és quelcom nou sí que hi ha un procés d’adaptació, però la veritat és que em vaig sentir ben rodejada quan vaig arribar i m’han posat moltes facilitats perquè em sentís còmode i acompanyada. Estic molt agraïda per l’esforç que han fet amb mi, sobretot amb el tema de la llengua. Per bé que estan acostumats a parlar holandès entre ells sempre que jo hi sóc el canvien per l’anglès.

Enyores Catalunya?
Generalment no, estic fent el que volia fer des de fa temps, està sortint prou bé i vull que vagi a més, però hi ha moments que enyores als que estimes, tot i així no tornaria ara, em sento com en un núvol, gaudint de la meva passió.

El nivell mitjà és tal com t’esperaves?
Sempre he seguit la Lliga Holandesa des de Catalunya, per tant ja en tenia una idea, però sí que em va sorprendre viure-la en primera persona al principi. Comencen a jugar des de molt petits i el nivell és impressionant.

Abans de marxar vas dir que un dels teus objectius era “millorar el teu joc i gaudir al costat de grans jugadors que admires”.  S’han mantingut aquests objectius o han variat amb aquest temps?
Segueixen en peu, el progrés és la clau en tots els aspectes, tant personal com a nivell de joc i no crec que aquest objectiu el deixi de tenir mai. Ara tinc les condicions perfectes per millorar amb l’OVVO alhora que gaudeixo d’aquest somni.

Tinc entès que vas debutar uns minuts amb el primer equip. Com ho vas viure?
Sí, en un partit amistós de pretemporada. La veritat és que em van ajudar molt els companys perquè em sentís còmode a la pista i els nervis van marxar només tocar la pilota. Faré el possible per debutar oficialment, també. Tant de bo arribi aquest dia.

Estàs entrenant també amb la Selecció Holandesa sub21? Com són els entrenaments?
L’entrenador de la sub21 em va convidar a entrenar amb ells cada dilluns, a Papendal. Són tres hores amb una pausa per sopar enmig. És una experiència única per millorar al costat de gent de la meva edat i em fa molta il·lusió compartir entrenaments amb jugadors d’aquest talent. Intento absorbir-ne tot el que puc cada dilluns i la veritat és que desitjo que arribi el següent el més aviat possible.

Com valores l’organització de la lliga en aquest país? És important que aquí incorporem nous formats vinguts d’Holanda?
És evident la diferència econòmica en el korfbal entre els dos països. Holanda està per sobre a nivell de diners, quantitat de jugadors i gent que fa créixer, organitza o segueix l’esport, tot ajuda. La veritat és que impressiona la diferència, crec que és important seguir el model holandès en molts aspectes, però hem de ser realistes i coses com la Lliga outdoor no crec que ara sigui el que hem d’incorporar. Coses més bàsiques com la promoció crec que són molt més importants a Catalunya en aquest moment.

Quines característiques socials, esportives fan que triomfi tant el korfbal a Holanda?
Suposo que al haver-hi més nivell, hi ha més espectacle, també hi ha més seguidors que fan els pavellons més atractius. Jo crec que tot es contagia exponencialment. També fa més temps que hi juguen, és normal que estiguin unes quantes passes endavant.

Ha de ser emocionant veure pavellons plens setmana rere setmana…
L’ambient en els partits és emocionant, sí. Impressiona veure com la gent ho viu tant. De fet, l’Ovvo té un grup de persones que donen suport a cada partit amb pancartes, cançons, etc. Com a jugador et crea una extra confiança i motivació.

Segueixes recomanant, doncs, que jugadors d’aquí amb cert nivell facin el pas i s’atreveixin a viure una experiència com la teva?
Sí, crec que és esportivament el millor que es pot fer i personalment m’està donant moltes coses bones i el fet de descobrir coses noves t’obre la ment, fet que crec que és molt important. I si així podem fer que la gent a Catalunya conegui més aquest esport minoritari i intentar pujar-ne el nivell, encara millor.

Molta sort i molts èxits aquest 2014, Berta.
Moltes gràcies!