El KCB, a punt per l’Europa Cup

0
792

El Korfbal Club Barcelona està a punt de fer realitat el seu somni europeu. Aquest proper dimarts 14 de gener l’equip entrenat per Albert Vidanya viatjarà cap a Holanda per disputar per primera vegada a la seva història la màxima competició europea de clubs: l’Europa Cup, que enguany arriba a la 49a edició.

Aquest esdeveniment, que s’allargarà fins diumenge 19, es disputarà a la ciutat de  Papendrecht, al sud d’Holanda, i  reunirà els dotze campions de les lligues de korfbal de Bèlgica, Catalunya, República Txeca, Anglaterra, Alemanya, Hongria, Portugal, Rússia, Sèrbia, França, Escòcia i Holanda, en un gran repte esportiu.

Els catalans debutaran a la competició en un complicat grup B, al costat del potent K. Boeckenberg K.C. belga –vigent subcampió– i el Korfball Club Zenum serbi. El debut serà dimecres a les 15,30h contra el conjunt serbi. En cas de guanyar el primer partit, l’endemà dijous els nois i noies entrenats per Albert Vidanya es trobarien amb el Boeckenberg a les 18,30h. El que quedi primer de grup es classificarà per les semifinals, el segon jugarà pel cinquè-vuitè lloc, mentre que el tercer de grup jugarà pel novè-dotzè lloc.

El capità del KCB, Javier Navarro, reconeix que es tracta d’una oportunitat immillorable per aprendre al costat dels millors: “Afrontem aquest torneig amb moltes ganes i il·lusió, ja que és la primera vegada a la història que juguem un torneig internacional oficial”. És conscient que “és una competició molt complicada però l’equip està molt motivat per gaudir de partits de màxim nivell”. “El nostre objectiu principal és guanyar el primer partit i arribar a estar entre els vuit millors equips europeus”, destaca Navarro.

Calendari sexi
Per la seva banda, el tècnic barceloní, Albert Vidanya, explica que “jugar quatre partits amb els millors equips d’Europa en quatre dies és realment un gran desafiament, però també és la millor manera de fer-ho i en el millor entorn possible”. Reconeix també que “el repte agafa encara més importància després de les dificultats econòmiques que ha hagut de fer front el club”. Precisament per poder finançar el viatge i, davant la falta d’espònsors i el poc suport rebut per part de les institucions, els jugadors i jugadores del KCB van impulsar un calendari sexy i solidari per recaptar els fons necessaris.

El conjunt barceloní viatjarà a Holanda acompanyat pel team manager holandès Robert van Gorkum i per un bon grapat de supporters que animaran l’equip.

Seguiment minut a minut
Tota la competició es podrà seguir en directe pel canal de Youtube del Papendrechtse Korfbal Club (PKC) (http://www.youtube.com/user/pkckorfbal),per l’enllaç de la IKF http://www.worldkorfball.org/competitions/ikf-europa-korfball-cup-ikf-ecup-76,  així com pel Twitter del KCB (@korfbalbcn) i pel Facebook  (https://www.facebook.com/korfbalbarcelona?fref=ts), on es farà un seguiment minut a minut dels partits del KCB.