Jeanny Ruiz, jugadora de korfbal de la República Dominicana: “Vull seguir jugant, fent el que m’agrada”

0
2566

Jeanny Ruiz Zapata (Baní, República Dominicana, 1996) juga a korfbal des de l’any 2016. El 2018 va guanyar la medalla de plata amb la selecció absoluta de la República Dominicana en el Panamericà de Cali. Des de l’octubre de 2019 que es troba enrolada en el CK Badalona com a integrant del Sènior A, mitjançant un conveni entre la jugadora, el club català, la Federació Dominicana i el Ministerio de Deportes d ela República Dominicana.

Amb només 23 anys i amb relativament pocs anys d’experiència en el korfbal  ja has aconseguit una medalla de plata en un campionat Panamericà (2018). A més vas ser una de les jugadores més destacades del torneig. Com va ser l’experiència?

Va ser una molt bona experiència. Tot i que ja havia participat en una preselecció de el Mundial sub-23 de la República Txeca, anteriorment per això van fer una Copa Amèrica, amb els equips de Costa Rica, Argentina, Colòmbia, Holanda i la República Dominicana com a seu. No hi havia sortit de el país i va ser una gran experiència. A Cali vam competir també a un molt alt nivell. En veritat va ser una cosa molt positiva per a mi; vaig poder adquirir noves habilitats i posar en pràctica tot el que havia après.

Quina és la teva història amb el korfbal? Com vas descobrir aquest esport?

Vaig descobrir el korfbal amb les meves cosines, que juguen amb la selecció de la República Dominicana i tenen experiència internacional amb el korfbal. Elles em van convidar a practicar-lo. A la universitat havia vist el korfbal però no l’havia practicat mai. Quan anaven a fer la preselecció per a la sub-23 de la República Txeca em van convidar i el vaig aprendre molt ràpid, en tres mesos. En aquella època vaig seguir participant en tornejos nacionals a la República Dominicana, en la zona del sud, amb el meu equip de Baní.

Com va sorgir l’oportunitat de venir a Catalunya i jugar amb el CK Badalona?

El meu entrenador em va oferir l’oportunitat de jugar amb un equip fora del meu país. Em va entusiasmar la idea, em va motivar molt perquè amb tan poc temps he estat una de les noies amb més intensitat i projecció en el korfbal del meu país. Em vaig sentir molt bé perquè em tenien molt present.

Com és el teu dia a dia?

Faig d’entrenadora a un equip júnior, participo a les diferents activitats de promoció, com per exemple la” korfbalada”, en les quals fem clínics amb els nens. En aquests espais puc posar en pràctica tot el que sé. A més, també participo amb tot el que puc amb es promocions amb la Federació Catalana de Korfbal.

Amb el Badalona també has participat en algunes experiències internacionals.

Exacte. A principis de novembre del 2019 vam participar al SealteQ Korball Tournement Stadskanaal’74, que és un torneig a Holanda en el qual participen equips de diferents països. Vam estar a punt de guanyar, vam perdre la final contra el Platja d’Aro KC. Va ser una molt bona experiència d’aquelles que no s’obliden. A més, aquesta temporada ja hem anat dues vegades a jugar fora a la lliga francesa, l’última de les quals va ser als voltants de París. Estem tenint molt bona posició perquè fins ara hem guanyat tots els partits.

A més a més jugues amb la lliga catalana de korfbal. Com la veus?

En comparació amb la lliga del meu país,  la lliga d’aquí té un nivell molt bo. Crec que tots els equips estan molt ben distribuïts. Segons el que m’han dit, encara que és un any de retorn a la Primera Divisió per al Badalona, també ens ha anat bé, és el que veig. També penso que he estat una bona aportació i estic molt a gust amb el meu equip.

Quins són els teus objectius, plans de futur, somnis amb el korfbal?

La veritat és que vull seguir jugant, fent el que m’agrada. Abans jugava a voleibol i a bàsquet, però amb el korfbal he trobat el punt exacte d’un esportista. Em sento molt bé. Penso que si segueixo treballant em puc mantenir amb l’equip o potser vindrà una altra oportunitat. No se sap mai. Fins que el cos aguanti.

Molta sort i molts més èxits!