Entrevista a l’Aida Rovira i Miquel Gil, debutants amb la selecció catalana absoluta

0
2224

L’Aida Rovira  i el Miquel Gil són dos jugadors de korfbal amb un perfil i experiència en aquest esport molt diferents. Amb 20 anys, el Miquel ja comptava amb experiència internacional amb la selecció catalana (Mundial sub-16 i Europeu sub-21). L’Aida, en canvi, amb 25 anys, no tenia encara experiència internacional. Tots dos han tingut l’oportunitat de convertir-se en els “rookies” de la selecció catalana absoluta de korfbal aquest passat Mundial de Bèlgica, en què Catalunya ha quedat cinquena. 

Com et sents després d’haver debutat amb la selecció catalana absoluta en un Mundial?
Aida Rovira
: Estic molt contenta i orgullosa d’haver format part d’aquest Mundial a Bèlgica, ha estat una experiència que, sens dubte, tornaria a repetir.
Miquel Gil: Molt be! És un honor i un orgull poder formar part d’aquest grup de gent.

L’experiència ha estat com t’esperaves?
A: Millor i tot! M’ha agradat moltíssim i l’he gaudit al màxim tant a dins com a fora de la pista. Han estat uns dies de competició durs i que suposen molt d’esforç però aquesta oportunitat ha valgut molt la pena.
M: No, viure un mundial sempre es una experiència gegant. M’esperava menys i m’ha sorprès molt positivament!

Quin partit has gaudit més?
A: Tots els partits els he viscut molt intensament per la importància que tenien, però els que he gaudit més han estat contra Bèlgica i contra Alemanya.

El partit de Bèlgica va implicar un nivell molt alt i un ritme de joc molt exigent, a més, també em va impressionar molt l’afició tant entregada que els acompanyava ja que evidentment, eren els favorits. El partit conta Alemanya va ser el decisiu i amb el qual ens jugàvem la posició. Va ser un partit molt difícil, dels complicats, en un pavelló molt gran i amb un gran rival. Al final vam poder acabar de rematar el partit desprès de quedar empatats i guanyar en el gol d’or. Aquell moment final va ser molt especial, amb molta emoció i alegria. Aquests dos són els partits que més m’han marcat aquesta l’experiència.
M: De tots n’he après molt i n’he gaudit,  però l’últim contra Alemanya va ser molt important per la posició que ens jugàvem i l’emoció d’anar ajustats i d’un gol d’or sempre es gaudeix!

Com ha estat la relació amb els companys d’equip (més grans o més experimentats que tu)?
A:
Han estat encantadors amb mi, m’han cuidat i m’han ensenyat que la importància de ser allà, és gaudir al màxim del joc a la pista. En tot moment he après de tots i totes (ja que tots són més experimentats que jo) i en especial, dels meus companys d’equip del Castellbisbal.
M: Molt be, he après molt d’ells tant dins com fora de la pista! Son uns grans jugadors amb molta experiència en campionats com aquest i viure-ho amb ells ha sigut molt positiu!

Què vas sentir a l’entrenar i jugar en l’imponent escenari del Lotto Arena, amb tant públic?
A: La primera vegada que hi vaig entrar per entrenar-hi, vaig anar caminant cap a la pista una mica “acollonida”. Jo només havia vist el Lotto Arena en fotos i em vaig sentir afortunada per poder-hi jugar. Sincerament, vaig sentir molt de respecte. És un estadi molt gran, amb moltíssimes grades. Com a jugadora mai havia estat en un lloc com aquell.
M: Entrenar en un lloc com aquell i competir partits ajustats en un escenari tant gran és molt imponent i alhora gratificant! Et fa sentir gegant saber que poca gent té aquesta oportunitat.

Què va sentir mirant de tu a tu els jugadors belgues en el partit de dimarts?
A:
Vaig veure un gran equip d’alt nivell, tots ells són bons i bones jugadors/es. Vaig veure molta professionalitat i serietat en tots ells i almenys nosaltres no els hi vam posar fàcil i vam aconseguir competir bona part del partit.
M: Sents que el korfbal català està creixent i et fa veure que el nostre futur com a selecció és tenir l’oportunitat de jugar una final en un Mundial i poder competir!

Què significa per a tu vestir els colors i representar Catalunya en una competició de tanta envergadura?
A: Per mi és un gran orgull representar el meu país en una competició esportiva de nivell mundial. Vestir la samarreta, portar escrit CATALUNYA a l’esquena i cantar “Els Segadors” abans de cada partit ha estat per mi, més que emocionant, ha estat la representació al món de la meva identitat. Estic agraïda, orgullosa i molt contenta d’aquesta l’experiència com a jugadora de la selecció catalana.
M: És tot un honor poder defensar els colors del nostre país de manera oficial en l’esport on has entrenat durant tants anys i que t’apassiona! Sentir l’himne abans dels partits i saber que competeixes amb Catalunya és un somni per a molta gent i que tenim la sort de poder fer realitat!

Quants anys portes jugant a korfbal?
A: Doncs només fa tres anys que sóc jugadora de korfbal. Sóc exjugadora de bàsquet i  per a mi, l’esport d’equip és més que un esport. Seguiré entrenant al màxim en el meu club, per aprendre més del korbal perquè ara que he tornat d’aquesta experiència, tinc moltes més ganes de seguir sumant en el meu equip, el CKC.
M: Aquesta temporada es la novena.