REGLAMENT DE KORFBAL – Normativa de Mini-Korfbal (K4)

< Tornar enrere

REGLAMENT DE JOC DE MINI-KORFBAL  (KORFBAL 4)

ACTUALITZAT PER A LA TEMP. 2018-19

*Aquesta versió del joc es realitza prenent el format de 4×4 en format de pista petita, que va entrar en vigor amb el Disseny de Competicions de Categories de Promoció 2014-2015, aprovat per la FCK a l’agost de 2014 i prorrogat en els anys posteriors (veure reglament temp. 2017-18). En la Temp. 2018-19, s’adapta per a que es pugui integrar plenament aquest esport dins la competició organitzada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

**Respecte de la categoria PRE-BENJAMÍ, la formació d’aquests es durà a terme a través de monitors de multi-esport, introduïnt-los les nocions bàsiques de korfbal mitjançant jocs. Es faran entrenaments i jornades esporàdiques (jocs) durant el curs lectiu, en funció del nombre d’equips inscrits.

***Aquesta és la normativa i les principals consideracions que ha tenir en compte el monitor de joc abans de començar qualsevol partit. Totes aquelles divergències i/o canvis en algun d’aquests punts, es faran constar explicant-les en el requadre d’observacions de l’acta arbitral, o en un document annex signat per aquest mateix al finalitzar el partit.

1. Terreny de joc i material:

1.a. La pista de joc serà de 12-14 x 20 m. (1/3 pista) amb 2 korfs situats a 5 m. De la línia de fons. Es recomana posar les dues cistelles en posició horitzontal (de banda a banda). A la categoria Cadet les dimensions de la pista seran més amplies per facilitar l’espai, 16 x 20-22 m.

1.b. Alçades del korf i pilota:

– Alçada: 3 m. ( benjamí-aleví ), 3,5 (infantil-cadet)
– Korf (cistella): kangarookorf ( benjamí ), korf normal (aleví-infantil-cadet)
– Pilota: escuma/lleugera Nº4 ( benjamí ), nº5 ( aleví-infantil-cadet )

2. Jugadors a pista:

Els equips estaran formats per 4 jugadors a pista , 2 nois i 2 noies ( excepte categoria aleví, infantil) (Possibilitat de 3+1 per falta de jugadors d´un mateix sexe)

3. Durada dels partits i jugadors:

3.a. Els partits seran de 4 quarts de 5 minuts. Entre el segon i tercer quart es farà la mitja part normal amb 3-5 minuts de descans, entre el primer quart i el segon i entre el tercer quart i el quart, es farà una parada tècnica amb canvi de camp i es continuarà el joc.

3.b. Tots els jugadors d’un equip, hauran de participar en el partit el mínim d’un quart sencer. Es controlarà la participació dels jugadors amb els seus equips i això repercutirà en la puntuació de valors*.

*Veure puntuació i acta de valors al punt 2.3.2.

3.c. Substitucions:

– Només es poden realitzar substitucions un cop finalitzat cada quart, per tant els jugadors hauran de jugar tot el quart sencer, excepte per lesió d’algun jugador/a.

3.d. Inici de partit: l’àrbitre efectuarà sorteig amb els dos capitans. El guanyador farà la sacada inicial a la primer quart i l’altre al tercer quart.

4. Regles i desenvolupament del joc:

4.a. S’aplicaran les regles principals del korfbal amb la deguda flexibilitat respecte el defensat i les passes. El monitor de joc ha d’estar permanentment actiu per motivar a tots els jugadors/es a participar en el joc.

4.b. Les faltes assenyalades a favor de l’equip en situació d’atac seran de tres tipus:

a. Re-Inici (o falta lleu) : des del lloc on es realitza la infracció i sense distancia per part del defensor (que haurà de baixar els braços).

b. FreePass: des del punt marcat a 2.5m de la cistella i amb tots els jugadors a 2.5m aprox. del llançador i els defensors a més a més a 2.5m aprox. de distancia entre ells. (Només Categoria Cadet).

c. Penal: des del punt de penal i amb tots els jugadors a 2,5 m. De distància .

5. Model d’acta per a la Temp. 2018-19: