REGLAMENT DE KORFBAL – Normativa de Mini-Korfbal (K4)

< Tornar enrere

REGLAMENT DE JOC DE MINI-KORFBAL  (KORFBAL 4)

PRE-BENJAMÍ, BENJAMÍ, ALEVÍ, INFANTIL i CADET

*Aquesta versió del joc es realitza prenent el nou format de 4×4 en format de pista petita, que va entrar en vigor amb el Disseny de Competicions de Categories de Promoció 2014-2015, aprovat per la FCK a l’agost de 2014 i prorrogat en els anys posteriors.

**Respecte de la categoria PRE-BENJAMÍ, la formació d’aquests es durà a terme a través de monitors de multi-esport, introduïnt-los les nocions bàsiques de korfbal mitjançant jocs. Es faran entrenaments i jornades esporàdiques (jocs) durant el curs lectiu, en funció del nombre d’equips inscrits.

***Aquesta és la normativa i les principals consideracions que ha tenir en compte el monitor de joc abans de començar qualsevol partit. Totes aquelles divergències i/o canvis en algun d’aquests punts, es faran constar explicant-les en el requadre d’observacions de l’acta arbitral, o en un document annex signat per aquest mateix al finalitzar el partit.

1. TERRENY DE JOC I MATERIAL:
 1. La pista de joc serà de 12-14m x 20 m. (1/3 pista de korfbal) amb 2 korfs situats a 5 m. de la línia de fons. Es recomana posar les dues cistelles en posició horitzontal (de banda a banda).
 2. Alçades del korf i pilota:
  – Alçada: 3 m. (benjamí-aleví), 3,5m (infantil-cadet).
  – Korf: “kangarookorf” (benjamí), korf normal (aleví-infantil-cadet).
  – Pilota: escuma/lleugera MATT o MIKASA núm. 4  (benjamí), núm. 5 (aleví-infantil-cadet).
 • Nº4: circumferència entre 64,0-66,0 cm. i pes entre 370-390 gr.
 • Nº5: circumferència  entre 68,0-70,5 cm. i pes entre 445-475 gr.

 

2. JUGADORS I ALINEACIONS:

Els equips estaran formats per 4 jugadors a pista, 2 nois i 2 noies (excepte categoria benjamí i aleví, on hi ha la possibilitat de 3+1 per falta de jugadors d’un mateix sexe). Jugaran per tot el camp sencer.

– CATEGORIES CADET I INFANTIL
 • A l’inici del partit, serà obligatori que ambdós equips presentin en pista 2 nois i 2 noies.
 • Si, en el transcurs del partit, un equip disposa únicament d’un integrant d’un dels dos sexes, haurà de jugar amb un jugador/jugadora menys.
– CATEGORIES ALEVÍ, BENJAMÍ I PRE-BENJAMÍ

A l’inici del partit, serà obligatori que ambdós equips presentin en pista:

 • 2 nois i 2 noies, si tenen un mínim de 2 nois i 2 noies inscrits a l’acta del partit.
 • 3 nois/1 noia o 1 noia/3 nois, si tenen com a mínim 1 jugador de cada sexe inscrit a l’acta del partit.
 • 4 nois o 4 noies si no disposen de jugadors de l’altre sexe.
– REFERENT ALS CASOS ANTERIORS:
 • L’equip en qüestió haurà de jugar tota la jornada amb aquest format 2+2 o 3+1.
 • A més, l’integrant de sexe diferent haurà de ser el mateix en tots els partits de la jornada. El Comitè de Competició permetrà canviar de format en cas de lesió, constant aquest fet a l’acta del(s) partit(s).
 • Els/les jugadors/jugadores amb un rol de sexe diferent, hauran de ser distingits amb un color diferent al dels dos equips, encarregant-se el seu propi equip de proporcionar-li. També es distingirà amb un color diferent al jugador/a del supòsit anterior de jugar en format 3+1.

 

3. DURADA DELS PARTITS I SUBSTITUCIONS:
 1. Els partits seran de 2 parts de 10 minuts (amb un descans a la mitja part de 3 minuts).
 2. Tots els jugadors d’un equip hauran de participar en el partit.
 3. TEMPS MORTS: No n’hi han.
 4. SUBSTITUCIONS:
 • Es realitzaran sempre que el joc estigui aturat i després de demanar-li a l’àrbitre.
 • Tots els jugadors podran ser substituïts i tornar a entrar en el terreny de joc, sempre i quan hagin jugat tots els jugadors disponibles a la banqueta.

INICI DEL PARTIT: L’àrbitre efectuarà un sorteig amb els dos capitans. El guanyador farà la sacada inicial a la primera part i l’altre a la segona part. A la 2ª part, canviaran la cistella en la que ataca cada equip.

 

4. REGLES I DESENVOLUPAMENT DEL JOC:
  1. S’aplicaran les regles principals del korfbal amb la deguda flexibilitat respecte el defensat i les passes. El monitor de joc ha d’estar permanentment actiu per motivar a tots els jugadors/es a participar en el joc.

 

  1. En la categoria PRE-BENJAMÍ i BENJAMÍ, la defensa serà 1×1 sense tenir en compte el gènere dels jugadors/es (un noi pot defensar una noia i a la inversa).

 

  1. A partir de la categoria ALEVÍ (inclosa), la defensa serà 1×1 tenint en compte el gènere dels jugadors/es (un noi no pot defensar una noia i a la inversa).

 

  1. A les categories PRE-BENJAMÍ, BENJAMÍ i ALEVÍ, les faltes assenyalades a favor de l’equip en situació d’atac seran de dos tipus:
   • Re-start (reinici o falta lleu): Es reinicia el joc des del lloc on es realitza la infracció i sense distancia per part del defensor (que haurà de baixar els braços).
   • Penal: Un jugador llançarà a cistella des del punt de penal i amb tots els jugadors a 2,5 m. de distància.

5. A les categories INFANTILS I CADETS, les faltes assenyalades a favor de l’equip en situació d’atac seran de 3 tipus:

   • Re-start (reinici o falta lleu): Es reinicia el joc des del lloc on es realitza la infracció i sense necessitat de deixar distancia per part del defensor (que sí haurà de baixar els braços). No es pot fer un tir directe a cistella.

 

  • Free Pass (o falta greu): Es reinicia el joc des del punt de penal sense trepitjar-lo.
   • A la categoria INFANTIL, els jugadors atacants hauran de situar-se a 2,5 m. del llançador (no regirà la norma de la distancia entre els atacants de fora de l’àrea).

    

   • A la categoria CADET, totes les distàncies hauran de ser respectades (2,5 m. respecte del llançador i també entre els jugadors atacants).

    

   • Recordar que en el moment de posar la pilota en joc, la distància mínima que aquesta ha de recórrer fins que arriba a les mans d’un altre atacant ha de ser d’1,5 m., i que només la passada de retorn o posterior passades ja poden ser vàlidament interceptades pels defensors.
   • No es pot trepitjar la línia de l’àrea, ni tampoc es permet un tir directe a cistella.

    

   • Penal: Un jugador llançarà a cistella des del punt de penal (sense trepitjar-lo) i amb tots els jugadors a 2,5 m. de distància.

   6. L’Àrea Tècnica de la FCK es reserva la potestat d’incloure normes de joc específiques per evitar el joc individualista (SOLO-PLAY) o que no respecti la característica fonamental de les categories de promoció: l’aprenentatge i el creixement dels nens i nenes al korfbal.

   5. OBSERVACIONS
    1. RESPECTE DE LA NORMA DE DISTANCIA DE 2’5 METRES EN EL RE-START: Degut a les reduïdes dimensions del camp i la poca habilitat dels jugadors novells, si la passada de reinici es fa molt a prop l’un de l’altre però en moviment d’allunyar-se per part del receptor, no xiularem infracció per distancia.

    

   1. RESPECTE DE LES ÀREES DE FREE PASS I PENAL NO DIBUIXADES AL TERRA: En aquests casos l’àrbitre assenyalarà des d’on s’ha de llançar i amb la veu i els braços indicarà molt visiblement a tots els jugadors a quina distancia s’han de situar aproximadament del jugador que te la pilota i de la cistella si és un PENAL.