Bèlgica, Alemanya i Txèquia seran els primers rivals de Catalunya en el proper Campionat d’Europa de Korfbal

0
460

La Federació Internacional de Korfbal ha publicat la composició dels grups del proper Campionat d’Europa de Korfbal que es preveu es pugui disputar a Bèlgica entre el 25 i el 30 d’octubre de 2021.

Catalunya competirà en aquesta 1a fase de grups contra les seleccions de Bèlgica, Alemanya i Txèquia.

L’equip amfitrió ocupa actualment la 2a posició en el rànquing mundial, i després del seu inesperat 4t lloc en el darrer Europeu del 2018, voldrà recuperar com a mínim el seu estatus de 2n millor equip d’Europa i del món després d’Holanda.

Per la seva banda, l’equip alemany va ser la gran sorpresa en aquella darrera edició, fent història en aconseguir classificar-se per a la gran final d’aquell torneig. La seva fortalesa es va seguir demostrant amb una 5a posició al Mundial de Sud-àfrica de l’any següent i l’actual 5a posició en el darrer rànquing mundial publicat per la IKF.

L’altre equip d’aquest grup B és la República Txeca, que va ser el darrer rival de la selecció catalana de korfbal a l’últim Europeu en la lluita per la 5a i 6a posició. Els catalans volien revalidar la medalla de bronze aconseguida dos anys abans en el Campionat Europeu del 2016, però en aquesta ocasió es van haver de conformar amb la sisena plaça.

Txèquia ocupa actualment la setena posició en el rànquing mundial, mentre que Catalunya és ara mateix onzena, després de finalitzar en 10è lloc en el darrer Campionat del Món del 2019.

Aquesta edició del Campionat d’Europa estava previst que es celebrés l’any passat, però la sobtada irrupció de la pandèmia a escala global va obligar a la Federació Internacional i a l’organitzador local a posposar un any la celebració d’aquest torneig, com també l’altre Europeu de seleccions “B” que es disputarà a Polònia a principis d’octubre.

Les condicions sociosanitàries i de transport tant en l’àmbit europeu com dels països participants determinaran en gran manera la viabilitat o no de poder seguir endavant amb la preparació i disputa d’aquest important esdeveniment. La situació pandèmica global se segueix monitoritzant mes a mes juntament amb les diferents federacions nacionals, amb la voluntat de poder garantir tant com sigui possible la celebració d’aquest torneig amb les màximes mesures de seguretat i higiene, així com l’òptima preparació tant a nivell físic com tècnic dels diferents equips participants.

Podeu trobar més informació a https://korfball.sport/?p=24854

IKF World Ranking (2020): https://korfball.sport/ranking

 

Foto: Gertrude de Vries  ∣  korfbalfoto.nl