Xavi Vidal: “Les seleccions catalanes han de ser un reclam per incorporar jugadors al korfbal”

0
2310

Xavi Vidal (1979, Terrassa) ha estat designat recentment com a nou responsable de l’àrea de seleccions de la FCK, en substitució de Rosendo García. Serà el segon entrenador de la selecció catalana absoluta, darrere de David Guzmán. En el darrer Mundial de Bèlgica va anunciar la seva retirada com a jugador de la selecció catalana, i durant la final de la Copa Catalana es va acomiadar com a jugador del CK Castellbisbal amb una gran ovació generalitzada.

Com vas viure aquests dos moments tan emocionants dins la teva carrera esportiva?
Els dos moments van ser molt especials. La selecció ha sigut sempre molt important per a mi, pel que significa representar al meu país, i al korfbal català, i pel punt de rendiment esportiu que té una selecció. Al darrere hi ha molt esforç, molta dedicació, per a millorar sempre individual i col·lectivament. I posar fi a això, en un escenari tan bonic com és un mundial, sentint-me encara important per a l’equip, guanyant el partit pel 5è lloc en el gol d’or, etc. va ser molt maco. A més, els companys em van acomiadar mentre sonava Iron Maiden per la megafonia del Lotto Arena d’Anvers!!

12227126_992954087429822_8539267895382866361_n

I el meu comiat com a jugador, també va ser molt especial. Era una decisió que estava presa des de feia temps, però quan arriba el moment sempre hi ha nervis. Pancartes amb la meva foto, amb el meu nom, tot el pavelló aplaudint… tot va ser molt emotiu, i vull donar les gràcies a tots els jugadors i a tots els seguidors que omplien la grada per aquest moment que em van regalar. És un moment que guardaré amb molta estima.

kkd XAVI VIDAL

Seguiràs vinculat al CKC?
Hi seguiré vinculat perquè hi tinc molts bons amics, però a nivell de korfbal, ara vull centrar-me en l’àrea de seleccions de la Federació Catalana.

En què consistirà la teva feina com a responsable de seleccions? Quins objectius i reptes tens per a l’àrea de seleccions?
L’objectiu prioritari és proporcionar a les seleccions catalanes les millors condicions per desenvolupar les seves tasques de formació de jugadors i de representació internacional.

A més, les seleccions catalanes han de ser un reclam per incorporar jugadors al nostre esport, i han de ser un objectiu per a tots aquells jugadors amb aspiracions esportives. Així que hem d’aconseguir, amb l’ajuda de tots els tècnics de qui em rodejaré, que ser cridat per la selecció sigui quelcom motivador.

Després d’una gran experiència com a seleccionador català de categories menors què suposa fer el salt i convertir-te en el segon entrenador de l’absoluta, un equip del que has format part fins fa molt poc?
Doncs suposa seguir fent el màxim possible per al desenvolupament de la nostra selecció. Aquesta vegada des d’un altre rol. Intentaré ajudar a l’entrenador perquè puguem dur a terme allò que tenim al cap, i intentaré ajudar als jugadors perquè competeixin el millor possible. Espero poder aportar alguns detalls que l’experiència com a jugador em proporciona.

Quins reptes teniu amb aquest equip?
Un repte amb la selecció absoluta sempre ha de ser competir tots els partits que juguem, a més, estem en l’inici d’un procés que té les mirades posades en el següent mundial, que es disputarà l’any 2019, i hem de començar a incorporar jugadors joves, tan en els entrenaments com potser en la competició,  que de ben segur seran importants en els pròxims anys.

Quin creus que és el nivell de Catalunya en l’àmbit internacional?
Tret d’Holanda, Bèlgica i Xina Taipei, que encara tenen un nivell superior a la resta de països, Catalunya ja s’ha consolidat amb una sèrie de seleccions, que poden lluitar per estar a les posicions capdavanteres, com ho demostra la 4a posició del mundial del 2011, o la 5a del passat mundial, però també pots caure a posicions més discretes, com ens va passar a l’europeu del 2014. És un grup de països, Anglaterra, Portugal, Alemanya, Rep. Txeca, Rússia, que quan ens enfrontem, guanyar o perdre depèn de detalls, i qualsevol pot estar a dalt, i qualsevol pot estar a baix. Portugal va quedar 3a al 2014 i 10è al 2015. Alemanya havia quedat 10a al 2014 i ens vam jugar el partit pel 5è lloc al 2015. Així que no ens podem despistar si volem lluitar per estar a les posicions més altes.

____________________________________________________________________

El perfil 
Xavi Vidal va començar jugant al Sant Llorenç KC, també va jugar al CK Vacarrisses i va finalitzar la seva carrera al CK Castellbisbal. Ha estat jugador de la selecció catalana des del 2003 fins al 2015.

Ha exercit d’entrenador del 2n i del 1r equip del CK Vacarisses, i del 2n equip del CK Castellbisbal. També ha entrenat la selecció catalana s16, i després la s17, i ha estat entrenador assistent de la selecció s19. Aquest any va fer d’entrenador assistent de la selecció s23, que al final es va convertir en la selecció absoluta que va anar a competir al pre-europeu de França.

11081259_1560074234246882_3205277632682412925_n