Reglament – Objectiu i filosofia del joc

< Tornar enrere

OBJECTIU I FILOSOFIA DEL JOC

 
Marcar el màxim de punts possibles al korf de l’equip contrari i evitar les cistelles sobre el korf que es defensa.
 

1. OBJECTIU DE L’EQUIP ATACANT:

  • Els quatre atacants han de passar-se la pilota fins que un d’ells pugui fer un llançament a cistella tenint en compte que no poden desplaçar-se més enllà d’una passa amb la pilota a les mans (el pivot sobre un peu fix està permès). L’objectiu és que amb les passades i a través dels moviments sense pilota, un dels quatre jugadors d’atac aconsegueixi el desmarcatge que li permeti fer un llançament al korf. El desmarcatge s’aconsegueix amb la combinació de moviments sense pilota que permetin aconseguir la distància necessària respecte al defensor per a poder llançar a cistella.

 

2. OBJECTIU DE L’EQUIP DEFENSOR:

Els defensors han d’intentar evitar que l’equip rival encistelli en el seu korf, tot intentant aconseguir recuperar la possessió de la pilota interceptant els passes dels rivals o bé agafant una pilota en trànsit entre jugadors o que caigui després d’un llançament a cistella.

Quan es defensa al jugador/a amb pilota, el defensor ha d’intentar cobrir el llançament de l’atacant amb el braç, posant la mà a una distància on arribaria a tocar la pilota (recordem que no es pot tocar la pilota mentre un contrari la té a les mans) i en una posició més propera al korf que la de l’atacant al que defensa. Això s’anomena DEFENSAT, i és una de les particularitats del korfbal en tant que restringeix les avantatges que tenen els jugadors més alts, ja que no els està permès fer un llançament per damunt del seu defensa si aquest està en la posició abans esmentada.