La selecció catalana sub-17 es classifica per a les semifinals del Mundial d’Holanda

0
1492

Els i les joves acaben segons de grup després de guanyar 3 dels 4 partits de dissabte

La selecció catalana sub-17 ha aconseguit acabar la primera fase del Mundial d’Holanda en segona posició del seu grup, en el mateix dia en què ha debutat. Catalunya ha guanyat els tres primers partits disputats aquest dissabte contra Hongria (16-4), Alemanya (8-9) i Portugal (11-10). No ha pogut guanyar a Bèlgica (13 a 6), i per això ha acabat classificant-se com a segon de grup, el que li permetrà jugar demà diumenge les semifinals del Mundial contra Holanda.

Es tracta d’una classificació històrica, així ho recorda l’entrenador de la selecció sub-17, Javier Navarro: “Estem molt contents perquè mai fins ara s’havia aconseguit arribar a unes semifinals d’un mundial sub-17. Tenim un grup humà amb molt talent. Aquesta experiència ens està servint per aprendre molt”.

Victòria in extremis contra Portugal

Divendres, la selecció es va estrenar en un partit de preparació fora de competició contra la República Dominicana, que Catalunya va perdre. “ Ens va anar força bé per treure’ns una mica els nervis de competició”, destaca Navarro.

Aquest dissabte l’equip ha jugat quatre partits, dels quals n’ha guanyat tres. El primer contra Hongria ha estat de tràmit; contra Alemanya, Catalunya ha estat tota l’estona per davant en el marcador, tot i que en algun moment s’ha acostat l’equip alemany, però no ha pogut reaccionar. En el partit contra Portugal la selecció catalana ha estat més nerviosa, ja que s’ha acabat resolent en l’últim atac a favor de Catalunya. Finalment, la jornada s’ha acabat amb un enfrontament de tràmit contra Bèlgica que ha servit per a fer rotacions.

Diumenge, la selecció catalana sub-17 jugarà a les 10.20h la primera semifinal de la seva història contra la potent Holanda.