La presidenta de la FCK acut a les jornades de l’IWISC i a la presentació “Entre Totes, Tot”

0
78

La UFEC i la Secretaria General de l’Esport han organitzat aquesta setmana dos importants esdeveniments en relació amb l’esport femení, i en els que la Kira Menén, presidenta de la Federació Catalana de Korfbal, va poder assistir i participar-hi de forma activa.

El primer d’ells va tenir lloc durant el dijous i divendres passat a l’Auditori 1899 de l’Espai Barça, en el marc de l’International Women In Sports Congress, el primer congrés internacional de l’esport femení organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Unes jornades amb ponències i taules rodones on es varen donar a conèixer tots aquells models femenins, al món de l’esport, des de diverses perspectives.

En un context en el que la pràctica i competició esportiva continuen reproduint models sexistes, era necessari obrir el debat així com la visibilització de personalitats i iniciatives per eliminar la bretxa de gènere i fer que l’esport sigui accessible per a totes les persones.

L’objectiu d’aquests dos dies de l’IWISC era donar a conèixer la presència de models femenins que reflecteixen èxits, esforços, hàbits esportius i oferir nous referents basats en la participació paritària, diversa i multilateral, no només des de la perspectiva de les esportistes sinó també des del vessant directiu, tècnic, de lideratge i comunicatiu.

El segon acte al qual ha assistit la nostra presidenta s’ha celebrat aquest matí al Palau d’Esports Catalunya de Tarragona, on 3.000 persones han participat en l’acte “Entre totes, tot”.

Organitzat pel Govern de la Generalitat, aquest acte ha servit per visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení, així com potenciar l’empoderament mutu de totes les dones vinculades al món de l’esport per trencar motlles, barreres i estereotips i promoure noves referents. La principal força de la trobada ha estat la mobilització d’esportistes, clubs i famílies, que no només han pogut veure i conèixer esportistes de renom internacional, sinó que han format part d’aquesta trobada.

Tots aquests actes han servit també per a donar a conèixer i introduir en el debat les peculiaritats i particularitat de l’esport mixt en tot aquest context, i com de positiu i d’aprenentatge pot servir el korfbal com a model per al futur dels esports que vulguin apostar per la igualtat, l’equitat i la coeducació en aquests valors.

Més informació: