La FCK, present al Congrés de Lisboa de la IKF

0
593

La Federació Catalana de Korfbal, representada pel seu president, en Francesc Serra, ha participat aquest cap de setmana al Congrés Mundial de Korfbal de la Federació Internacional de Korfbal (IKF) a Lisboa. La convenció, que va reunir una cinquantena de representants i delegats de diferents països, així com els membres del Consell de l’IKF, va debatre al voltant de temàtiques com el calendari internacional, els nous formats del korfbal i l’organització de jornades de promoció i de defensa del valor més específic del korfbal, com és la igualtat de gènere. També es va aprofitar l’ocasió per donar la benvinguda a la nova incorporació: Ucraïna.

Si bé actualment el korfbal es juga en el format 8×8 i té modalitats com el beach korfbal i l’outdoor, el Congrés ha servit per veure la importància de fomentar el format 4×4, tant en pista coberta com a l’exterior per facilitar l’aproximació al korfbal i la seva pràctica competitiva.

Finalment cal destacar que Catalunya forma part del programa TOP6 que promou la Federació Holandesa de Korfbal per donar suport tècnic als països amb un nivell alt i alhora amb més possibilitats de seguir creixent tècnicament.  Actualment Catalunya forma part del reduït grup de 6 països de nivell B, amb Anglaterra, Alemania, Portugal, Txèquia i Rússia, just per sota de les 3 potències en korfbal: Holanda, Bèlgica i Taiwan.

Catalunya és membre de ple dret de la IKF, on hi va ser admesa l’any 1994. Al darrer mundial celebrat va sorprendre el món del korfbal aconseguint la quarta posició.