KINS – Korfbal als instituts

kins_imatge

KORFBAL INSTITUTS (KINS) I TROBADES DE PRIMÀRIA DE KORBAL 2018-19

ACTUALITZACIÓ (15/5/2019): Calendari de partits de les Finals Kins Catalunya 2019 que es duran a terme el dijous 23 de Maig al CEM La Mar Bella de Barcelona (.pdf) 

INFORMACIÓ GENERAL

Benvinguts al korfbal, l’únic esport mixte al món. Equips formats per nois i noies que juguen contra un altre en igualtat de condicions.

El korfbal és un esport de pilota que es juga amb les mans. Passant la pilota i amb ràpids moviments, els jugadors tenen l’objectiu d’evitar al seu defensor per poder fer un llançament a la cistella. Al korfbal córrer amb la pilota i driblar està prohibit. El contacte físic no està permès.

Les regles del korfbal estan basades dins la igualtat i la cooperació. L’equip està format per 8 jugadors, 4 nois i 4 noies. La cistella està posada dins del terreny de joc d’aquesta manera permet el joc i llançar per darrera de la cistella. Els jugadors tenen funcions d’atac i defensa. Cada dues cistelles els defensor i atacants canvien els rols. Els jugadors només poden defensar a un altre del seu mateix sexe. Un jugador que estigui defensat pel seu oponent no pot llançar a cistella. El llançament requereix de tècnica per ser més eficient.

QUÈ SON ELS KINS ?

Existeixen dos categories, una adreçada als centres de primària i una altra als de secundària.

 • TROBADES DE PRIMÀRIA DE KORFBAL: Son competicions entre centres de primària de la mateixa àrea. Aquestes competicions enfronten l’alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è  dels diferents centres  en una mateixa trobada competitiva en horari lectiu.
 • KORFBAL ALS INSTITUTS: Son competicions entre centres de secundària de la mateixa àrea. Aquestes competicions enfronten l’alumnat de 1r i 2n en categoria infantil i 3r i 4t en categoria cadet, dels diferents instituts en una mateixa trobada competitiva en horari lectiu. El guanyador de cada categoria de cada KINS es classificarà per la FINAL KINS 2018-19.

QUI L’ORGANITZA?

Els KINS son trobades organitzades pels diferents Consells Esportius i la Federació Catalana de Korfbal (FCK) amb el suport dels diferents Ajuntaments i amb l’ajuda dels professorat.

COM PARTICIPAR ?

Poden participar tots els centres de primària i secundària. Si esteu interessats en participar, contacteu amb el Consell Esportiu de la vostra àrea. Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea de promoció de la FCK a la següent adreça de correu: promocio@korfbal.cat


MEMÒRIA D’EDICIONS ANTERIORS:

FINALS KINS DE CATALUNYA 2017-18 (Instituts classificats)
Data: 24/Maig/2018, Poliesportiu Mar Bella, Barcelona

Les Finals KINS Catalunya, dijous a la Mar Bella

Celebrem que per primer cop hi han inscrits 12 equips per categoria (INFANTIL i CADET), amb un nivell de korfball molt superior al mostrat en els KINS dels darrers anys. Felicitats a tots els participants!

INFORMACIÓ I HORARIS DE JOC DE LES FINALS:

RESULTATS FINALS:


CALENDARI 2016-17 DE LES “TROBADES DE PRIMÀRIA DE KORFBAL”:

TROBADES DATA LLOC INSCRIPCIÓ
Gavà-Viladecans 21-22-23-24 març 2017 Camp de Futbol Municipal oberta
Castelldefels 25-abril-2017 Camp de Futbol Municipal oberta
Terrassa 18-21 abril 2017 Pavelló Municipal Can Jofresa oberta
Sabadell  4-maig-2017 Pista Coberta Municipal oberta
Calldetenes 22-març-2017 Camp de Futbol Municipal oberta


CALENDARI 2016-17 DE “KORFBAL ALS INSTITUTS”:

KINS FCK DATA LLOC INSCRIPCIÓ
KINS BCN 26-abr-2017 CEM La Mar Bella (Barcelona) oberta
KINS TERRASSA 27-28 abr 2017  Can Jofresa (Terrassa) oberta
KINS SABADELL 3-maig-2017 oberta
KINS VALLÈS ORIENTAL oberta
KINS CEVO 6-10 març 2017 Can Xarau (Cerdanyola) oberta
KINS LLEIDA Pardinyes (Lleida) oberta
KINS GIRONA Palau Congresos (Platja D’aro) oberta
KINS BCN NORD La Mina (Sant Adrià de Bessos) oberta
KINS TERRES DEL EBRE 6-abr-2017 PM Flix (Flix) oberta
KINS OSONA (nou) oberta
FINALS KINS 2017 24-maig-2017 CEM La Mar Bella (Barcelona)

 

EQUIPS PARTICIPANTS A LES FINALS DEL CURS 2016-17:

VÍDEO-RESUM DE LA JORNADA 6-10/3/2017:

OBJECTIUS I FILOSOFIA DELS KINS

Aquestes jornades es realitzen per a que els alumnes aprenguin a conèixer la filosofia del korfbal i les característiques que creiem el fan especial i atractiu com a esport d’unió i cohesió. És per això que l’objectiu de les jornades és fer esport i passar-ho bé, tot compartint aquesta diversió amb altres centres i alumnes.

L’organització dels KINS la realitzen la Federació Catalana de Korfbal en col·laboració amb els Consells Esportius Comarcals, els Ajuntaments i els instituts i col·legis participants

Els professors responsables de l’activitat als seus centres tenen l’encàrrec de fomentar l’esport col·lectiu per sobre de la competició com a tal, és a dir, son responsables de la conducta i actitud dels seus equips i alumnes. Amb aquesta voluntat educativa, l’organització es reserva el dret a desqualificar qualsevol equip/jugador que tingui una actitud agressiva o fora de l’objectiu de les jornades.

Tan important com això es fomentar entre tots que es tingui cura de la instal·lació i es faci un esforç col·lectiu per a deixar-la neta durant i després de les jornades.

REGLES DE JOC A DESTACAR

En quant al reglament de joc, i envers una filosofia participativa, és recomanable que abans de fer substitucions durant els partits, els mestres i professsors s’assegurin que els jugadors i jugadores de banqueta també han jugat, control que portaran els mateixos professors.

A nivell de joc, queda prohibit fer canvis de jugadors del quadre d’atac al quadre de defensa i viceversa.

Es prega la col·laboració dels mestres i monitors per poder dur a terme les jornades complint amb tot aquest seguit de mesures.

DESENVOLUPAMENT

Tots els centres participants en aquestes trobades se’ls convocarà prèviament amb suficient antel·lació a una determinada data, hora i instal·lació segons la jornada que correspongui disputar.

Es prega màxima puntualitat a l’hora de l’arribada dels participants, per tal de seguir el l’horari previst dels partits.

Els participants dels diferents instituts un cop arriben a la instal·lació, s’hauran de dirigir a la zona de la grada, on cada escola tindrà un espai delimitat.

SISTEMA DE COMPETICIÓ (FINALS)

 • Cada grup té una pista assignada per jugar i jugarà tota la fase classificatòria a la mateixa pista.
 • Fase prèvia de mínim 4 partits per equip (partits de 15 minuts).
 • Substitucions: Es recomana fer-les amb el joc aturat, és obligatori fer-les en el quadre de defensa.
 • Lligueta i semis de grup, el guanyador de cada grup passa a la final (partits de 15 minuts).
 • 5 minuts entre partit i partit (no hi ha temps d’escalfament a pista).
 • L’equip que no estigui a pista a l’hora d’inici del partit, perdrà aquest per 5-0.
 • En cas d’empat a punts, enfrontament particular, si segueix l’empat, les cistelles a favor i/o en contra.
 • Partit guanyat 2 punts, empat 1 punt, perdut 0 punts.
 • A la segona fase (eliminatòria) en cas d’empat el partit es resoldrà amb una pròrroga de 5 minuts a Gol d’Or. Si persisteix l’empat es realitzaran 8 llançaments de penal per equip, alternativament.