Ja es coneixen els horaris dels partits de Catalunya al proper Campionat d’Europa de Korfbal 2021

0
542

La Federació Internacional de Korfbal (IKF) ha publicat el calendari de competició del proper Campionat d’Europa de Korfbal 2021 que es disputarà del 25 al 30 d’octubre a Anvers, Bèlgica. Com ja era conegut, la selecció catalana absoluta competirà en aquesta 1a fase de grups enquadrada en el grup B.

Alemanya serà el primer rival dels nostres el dilluns 25 d’octubre (a les 15:45h) en un partit que serà clau per esbrinar les opcions reals de cara a lluitar per una de les dues primeres posicions de grup que permetria optar a alguna de les medalles. L’equip alemany va ser la gran sorpresa en la darrera edició d’aquest torneig el 2018, fent història en aconseguir classificar-se per a la gran final i guanyar la seva primera medalla de plata contra el totpoderós equip Neerlandès. Però la falta de ritme i de competició de no haver pogut jugar cap partit durant la darrera temporada fa que sigui una incògnita l’estat actual real d’aquest combinat.

El segon partit està previst que es jugui a l’endemà dimarts 26 a les 17:30h contra Txèquia, botxí de la selecció catalana a l’últim Europeu en la lluita per la 5a i 6a posició. El rodatge durant els darrers mesos de l’equip txec ha estat intermitent, ja que malgrat no haver pogut disputar la seva lliga regular nacional, sí que a nivell de selecció ha pogut anar treballant puntualment durant l’any i amb molta més intensitat en les darreres setmanes. Aquest també serà un partit decisiu on la victòria serà necessària si de veritat es vol assolir acabar 1r o 2n de grup, en tant que el darrer rival de Catalunya el dimecres 27 a les 15:45h serà la sempre potent selecció de Bèlgica, tradicionalment el 2n millor equip d’Europa i del món després dels Països Baixos.

L’equip amfitrió ocupa actualment la 2a posició en el rànquing mundial, i després del seu inesperat 4t lloc en el darrer Europeu del 2018, voldrà recuperar el seu estatus i assolir el seu objectiu prioritari de classificar-se de nou per a jugar la gran final. En aquesta darrera ocasió, un rival tan similar de nivell al català com el portuguès, va ser capaç d’arrabassar-li el bronze als belgues en un partit èpic que passarà a la història. Repetir aquesta fita no és gens senzill, però de ben segur l’equip català buscarà competir fins allà on sigui possible.

A favor dels nostres està el fet que la Lliga Catalana 2020-21 es va poder disputar en certa manera i de forma comprimida, fent que part dels nostres jugadors i jugadores hagin pogut tenir més rodatge de partits que no pas la majoria dels jugadors belgues durant aquest darrer any. Per contra, l’equip belga ja ha començat a disputar la seva lliga “outdoor” que els hi permetrà agafar una excel·lent forma física especifica abans que la resta i, pel que fa a jugadors, les seves grans estrelles que juguen en equips holandesos sí que han pogut estar en actiu la temporada passada disputant la ‘Korfbal League‘.

És evident que no hi ha cap partit fàcil en un campionat d’aquestes característiques amb un nivell de seleccions tan alt, però la selecció catalana de korfbal forma part d’aquesta elit d’equips europeus punters per mèrits propis, tal com ho va poder demostrar a l’Europeu del 2016 guanyant la medalla de bronze. I tot i presentar un equip molt renovat i en formació respecte d’aquella ocasió, la il·lusió, la determinació, el treball i les ganes de competir i millorar hi seran molt presents.

La 1a fase de grups es disputarà al Boeckenberg Sportcenter, i els dos darrers dies  la competició es traslladarà a l’espectacular Lotto Arena, on ja es va disputar la fase final del Campionat del Món del 2015, amb capacitat per a més de 5.000 espectadors.

S’espera que les restriccions sanitàries no empitjorin durant aquestes pròximes setmanes i que es continuï permetent viatjar així com l’assistència de públic tal com és vigent ara mateix a Bèlgica, amb l’obligatorietat de presentar una PCR o un test d’antígens negatiu per a poder accedir a qualsevol recinte esportiu.

Tots els partits es podran seguir i veure en directe a la web www.worldkorfball.sport a partir del 25 d’octubre i a través dels perfils socials i web de la Federació Internacional de Korfbal (IKF).

Més informació: www.korfball.sport

Notícies anteriors: www.korfbal.cat/belgica-alemanya-i-txequia-seran-els-primers-rivals-de-catalunya-en-el-proper-campionat-deuropa-de-korfbal

 

Imatges: Marco Spelten & Gertrude de Vries  ∣  korfbalfoto.nl