I torneig seleccions regionals: la selecció est s’imposa a les categories sub-15 i sub-19 i la nord domina la sub-17

1
1621

L’Illa Esportiva de Castellbisbal va acollir aquest cap de setmana el primer esdeveniment korfbalístic del 2015: el I torneig de seleccions catalanes regionals, que va enfrontar les seleccions sub-15, sub-17 i sub-19 de les quatre zones de Catalunya amb representació korfbalística:  Catalunya nord (Girona), Catalunya est (Barcelona), Catalunya oest (Lleida) i Catalunya sud (Vilanova i la Geltrú).

Dissabte va tenir lloc el torneig sub-15 i sub-17, que van disputar partits de dues parts de deu minuts cadascuna, en forma de triangular de tres seleccions. El torneig sub-15 va estar molt disputat, amb resultats que no van superar els dos punts de diferència. La selecció de l’EST va guanyar la de l’oest per 5 a 4 a la final.

La categoria sub-17 va estar clarament dominada per la selecció del NORD, que va guanyar amb contundència tots els seus enfrontaments, inclosa la final (6-1) contra la selecció de l’est.

Catalunya EST va guanyar sense complicacions la final sub-19 contra el sud per 9 a 2. En aquesta categoria es disputaven partits de dues parts de 15 minuts a temps real. La zona est és la que gaudeix de més tradició històrica en el korfbal, ja que reuneix un nombre més gran de clubs i jugadors amb més experiència. Tot i això, durant aquests dos dies de competició es va poder veure com el nivell de les diverses zones catalanes ha anat pujant progressivament.

El departament de seleccions de la FCK va aprofitar aquest torneig per donar la llista de jugadors seleccionats per la selecció catalana sub-17, que jugarà la copa del món 2015 de Schjindel, el 20, 21 i 22 de  març.  També es va fer una llista de convocats sub-15 per tal de fer entrenaments paral·lels amb la sub-17. Finalment, es va donar la llista definitiva de la selecció sub-19 que jugarà el campionat del món a Leuwarden, del 3 al 6 d’abril.

Seguiment arbitral
Paral·lelament, un comitè d’àrbitres encapçalat per Dani Ezpeleta i Adrià Garcia van aprofitar aquest torneig per fer seguiment arbitral. Durant el cap de setmana, es van dur a terme unes sessions pràctiques de capacitació, perfeccionament i ‘scouting’ arbitral, amb l’objectiu d’actualitzar, modernitzar i unificar criteris seguint la nova normativa i regles de joc IKF. Aquesta jornada  de tecnificació arbitral s’emmarca dins del nou programa de formacions promogut pel Comitè d’Àrbitres, que tindrà continuïtat en les properes setmanes amb els nous cursos de monitors de joc i sessions tècniques de perfeccionament amb els actuals àrbitres de 3a, 2a i 1a divisió.

Podeu veure les fotografies d’aquest I torneig seleccions regional al flickr de la FCK.