El Govern reconeix el bon estat de forma de les seleccions catalanes de korfbal

0
1621

Les seleccions catalanes de korfbal van ser les autèntiques protagonistes aquest dimarts a la tarda d’una recepció oficial al Palau de la Generalitat per celebrar els èxits esportius a escala internacional del darrer temps.

Uns èxits entre els quals sobresurten una històrica medalla de bronze en el passat Campionat Europeu absolut de korfbal d’Holanda i una altra també de bronze de la selecció sub-15 en l’Europeu del 2016 que demostren un gran estat de forma del korfbal català.

La recepció va ser presidida per la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, que en el seu parlament va destacar la “constància, professionalitat i entusiasme dels jugadors i jugadores catalans”.

Excepcionalitat internacional
També van intervenir en l’acte el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras i el president de la Federació Catalana de Korfbal, Francesc Serra. Aquest últim, va constatar que hi ha una gran implantació d’aquest esport a nivell escolar i va recordar: ”Com a mínim avui tots sabem que hi ha seleccions catalanes que juguen campionats d’Europa i del món. Som excepció i som pioners a Catalunya, ja que no hi ha cap altre esport ni federació que porti tants equips a competir pel món representant Catalunya”.

Aquesta recepció va tenir lloc un dia abans del Dia Internacional de la Dona Treballadora. En aquest sentit, Serra va aprofitar per concloure: “Amb el korfbal fem realitat que l’esport mixt sigui normal. Esperem que aquesta realitat serveixi per educar i formar a molta més gent”.

A la part final de l’acte es va aprofitar per atorgar unes samarretes de la selecció catalana a la consellera Neus Munté i al secretari general de l’Esport. La recepció va finalitzar amb una foto de família al Pati dels Tarongers, que va agrupar les autoritats, els esportistes homenatjats –de les seleccions absoluta, sub-21, sub-19, sub-17 i sub-15, els presidents de diferents clubs catalans i els membres de la Junta Directiva de la FCK.

Les imatges de la recepció oficial es poden consultar al Flickr de la FCK.