Francesc Serra es reuneix amb el president de l’IFK durant la fira Sport Accord de Dinamarca

0
538

El president de la FCK i coordinador de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Francesc Serra, va mantenir una trobada aquest dimarts amb el president de la Federació Internacional de Korfbal (IKF), Jan Fransoo, i amb el director executiu de la IKF, Tilbert La Haye, en el marc de la fira internacional Sport Accord, que durant tota la setmana té per objectiu mostrar el talent esportiu i les infraestructures de primer nivell que té Catalunya. Durant aquesta trobada es van parlar, entre altres temes, de les properes competicions internacionals en què participen clubs catalans i les seleccions catalanes.

La delegació catalana a la fira de Dinamarca està conformada, a més de Serra, pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras -que ja ha tornat a terres catalanes- Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport; Gerard Esteva, president del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) i president de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya); Josep Escoda, responsable de tecnologia del CAR de Sant Cugat; Jordi Sans, director de la UFEC, i Sílvia Matesanz, del CAR.

El grup de representants catalans té un estand propi a la fira, amb el lema “Catalonia, a sports country”, que li ha permès mantenir trobades i reunions amb entitats i personalitats del sector, com el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, els dirigents dels comitès olímpics de Kosovo, Besim Hasani, o representants de les federacions internacionals d’escacs, esquí nàutic, natació, bàsquet i atletisme, entre d’altres.

Durant aquests dies, els dirigents catalans han parlat de la situació política que viu Catalunya, han donat a conèixer els beneficis que la independència tindria pel sector i pel país i han explicat que, si es produeix un resultat favorable en un referèndum, es treballarà per tenir un Comitè Olímpicc Català (COC) oficialment reconegut per la comunitat olímpica internacional.

La fira Sport Accord és l’esdeveniment anual més important del món de l’esport per facilitar la seva col·laboració i connexió. Compta amb participants de gairebé 100 federacions esportives internacionals així com de comitès olímpics nacionals, ciutats i empreses que es dediquen al desenvolupament de l’esport.

Fotos: Seleccions.cat i UFEC.cat