DAVID GUZMÁN I XAVI VIDAL: “Hem fet la preparació el millor que hem sabut i, com que el nivell dels jugadors és alt, segur que farem bons partits en l’Europeu”

0
1390

Quan falta menys d’una setmana per a l’inici del Campionat Europeu de korfbal d’Holanda, hem parlat amb els dos entrenadors de la selecció catalana absoluta, David Guzmán i Xavi Vidal, perquè ens expliquin les sensacions generals que respira l’equip.

Sentiu pressió per defensar la històrica medalla de bronze que Catalunya va assolir en el passat Europeu del 2016?

El fet d’haver aconseguit aquell bronze va estar determinat, entre d’altres factors, per haver fet una bona feina a nivell de preparació i planificació, un grup de jugadors cohesionat i un rendiment durant el campionat que es va mantenir a un nivell molt alt.
El que ens hagués agradat és que allò servís com a model de motivació i inspiració per a tothom, per donar més impuls als diferents sectors que hi tenen alguna cosa a veure (jugadors, clubs, federació, institucions,…)
La veritat és que no sentim pressió, suposo que si des que vam aconseguir guanyar aquella medalla haguéssim notat que els diferents estaments del korfbal català ens estaven més a sobre, per exigir-nos que no es baixés el nivell, per exigir-nos que seguíssim donant passes endavant, potser sí que ara sentiríem més pressió. Però com que la veritat és que sentim que qui més ens hem exigit som nosaltres mateixos, ara ningú ens pot demanar més, ni jugadors, ni junta, ni ningú.

Hi ha hagut molts canvis des d’aleshores?

De jugadors? Sí, bastants. La meitat de l’equip repeteix després de Dordrecth, i l’altra meitat són incorporacions noves, tot i que alguns ja havien estat a la selecció absoluta i ara s’hi han tornat a incorporar, a més de tots els joves que han estat amb la selecció en categories inferiors.
Un canvi important ha estat en el format de la preparació. Hem intentat treballar durant tot l’any, no només veure’ns durant un període intensiu just abans del campionat.
A més, ens vam posar en contacte amb un grup de professionals que ofereix assessorament mèdic a esportistes d’alt rendiment, Keepfitdoctor, que ens ha ajudat durant la preparació i ens ajudaran durant el campionat.

Com valoreu la preparació per aquest campionat?

Fa ben bé un any que vam reprendre la preparació, i a mesura que va passar el temps ens hem anat trobant amb diferents incidències que han marcat el ritme de treball…
El fet que la federació no pugui disposar d’una pista on es pugui entrenar el dia que vulguis i a l’hora que vulguis, fa molt difícil poder dur a terme una bona planificació. I encara prou que aconsegueixen els tècnics de la federació, buscant pistes que ens cedeixen els ajuntaments, sense cost econòmic, però clar, el temps d’antelació amb què ens confirmen els entrenaments és curt, llavors els jugadors ho tenen difícil per combinar-ho amb la seva vida professional, etc…
I entre això i altres incidències vàries, cada vegada hi ha més problemes per aconseguir entrenar amb un mínim de jugadors a la pista.
Tot i això, hem fet la preparació el millor que hem sabut, i com que el nivell dels jugadors és alt, segur que farem bons partits.
Aprofitem per agrair als ajuntaments de Terrassa i de Platja d’Aro, i sobretot al de Castellbisbal per haver-nos deixat entrenar a les seves instal·lacions. I a tots els clubs de korfbal catalans que ens han convidat a entrenar amb ells durant aquest últim mes.

Quines sensacions generals es respiren en l’equip?

Això ja t’ho direm quan estiguem allà passant moltes hores junts. De moment és difícil dir-ho, ja que encara no hem estat mai tots junts.

Heu estat emparellats en el grup A juntament amb Holanda, Anglaterra i Polònia. Quin objectiu de grup teniu?
Quins objectius generals de competició teniu?

L’objectiu és disputar tots els partits a un bon nivell de joc. Si ataquem bé i defensem bé, els resultats arribaran.
Tots els partits són importants, a nivell de resultat, la fase de grups no és del tot decisiva, doncs és en el primer encreuament de grups on es determina per quines posicions lluitarem al final.
Òbviament, l’objectiu continua sent entrar en la lluita per les medalles.