Com es juga a korfbal?

< Tornar enrere

DESENVOLUPAMENT DEL JOC: COM ES JUGA

 
Els quatre jugadors que ataquen només poden jugar a la meitat del camp on hi ha la cistella de l’equip contrari (quadre d’atac) i han d’intentar encistellar-hi. Els quatre jugadors que defensen només poden moure’s dintre de la meitat del camp on hi ha la seva cistella (per a ells és el quadre de defensa) i evitar que l’equip contrari marqui punts. Aquesta situació es manté fins que es marquin dos punts, que serà quan atacants i defensors canvien de rol i, per tant, de situació en el camp.

  • (*En categories de promoció no es dona aquestes circumstància, ja que es juga en format 4×4 tot el camp). [Veure Annex 0. “Reglament de Joc Korfbal 4”]

És característic que en el korfbal els atacants es vagin movent al voltant del korf en el quadre d’atac, seguits cadascun pel seu defensor (defensa individual*). En el joc d’atac, els canvis ràpids de velocitat i direcció per part dels atacants, que intenten desmarcar-se dels defensors per a rebre la pilota i trobar una bona posició de llançament, es combinen amb un bon treball en equip i precisió en les passades. En tot moment la cooperació i col·laboració entre els membres del grup és molt important. Els punts es poden fer de lluny o de prop (quan l’atacant supera al defensor i fa una “entrada” a cistella). La defensa intentarà interceptar els llançaments, passades o rebots per passar la pilota als quatre atacants del seu equip que resten al quadre d’atac, a l’altra meitat del camp.

 

Es canvia de zona o quadre i de rol (atac o defensa) cada cop que es realitzen dues cistelles. Els jugadors que ataquen passen a defensar i els que defensen passen a atacar. Així tots els components de l’equip tenen l’oportunitat de marcar punts i jugar en totes les posicions (no existeix la especialització en el joc com a defensors o atacants exclusivament).


*DEFENSA INDIVIDUAL:
Cada jugador pot ésser marcat per un sol contrari quan te la pilota a les mans i aquest ha de ser del seu mateix gènere (l’home i la dona juguen junts però evitant les desigualtats implícites en les diferències físiques entre ambdós). D’aquesta manera s’eviten situacions de 2×1 tot i que poden haver canvis defensius (2×2) entre jugadors del mateix gènere jugant a un mateix quadre.