Catalunya tanca el Mundial sub-17 d’Holanda en setena posició

1
1647

Els i les joves de la selecció catalana sub-17 poden presumir d’haver viscut una gran experiència internacional en el Mundial que han jugat aquest cap de setmana a la ciutat holandesa d’Einhoven.

Malgrat la setena posició final, “hi ha hagut aspectes molt positius a extreure: l’equip ha anat de menys a més, el nivell mostrat en el darrer partit ha mostrat una gran diferencia respecte el primer”, destaca el tècnic català Javier Navarro.

Emparellats amb les seleccions d’Eslovàquia, Hongria, Bèlgica i Anglaterra, Catalunya va debutar dissabte contra el conjunt anglès en un partit essencial de cara a les aspiracions de classificar-se per a les semifinals. Per fer-ho calia classificar-se en segona posició de grup, la qual cosa va ser impossible ja que l’equip català va perdre contra els anglesos (20-8), els belgues (25-6)i contra els hongaresos (5-8), tot i que va guanyar el conjunt d’Eslovàquia (16-9). Navarro declara que “els anglesos estan un esglaó per sobre nostre ara mateix, són molts alts i físics”.

Diumenge, l’equip va jugar una nova lligueta amb la resta d’equips que lluitaven per la 5a-10 posició al torneig. Va iniciar el dia perdent contra la República Txeca (11-8) i va guanyar Nova Zelanda per un contundent 14 a 5, la qual cosa va permetre al conjunt català disputar un últim partit contra Portugal per a la 7a-8a posició. Amb un resultat favorable de 12 a 7, Catalunya va acabar finalment la competició assolint la setena posició.

Durant tot el cap de setmana, la selecció va estar acompanyada i animada per un gran nombre de seguidors i supporters que es van desplaçar fins Eindhoven per gaudir també d’aquesta gran experiència korfbalística.

Més informació i estadístiques: https://www.u17kwc.com/

Imatges: Gertrude de Vries