Catalunya acaba sisena al Mundial de korfbal sub-16

2
1329

“Una molt gran experiència, la primera internacional per a tots els jugadors“, amb aquestes paraules qualifica l’entrenador de la selecció catalana sub-16, Xavi Vidal, la participació de Catalunya al Mundial de Schijndel, en què l’equip ha assolit la sisena posició.

L’expedició catalana va arribar a terres holandeses divendres al matí. La tarda va començar de la millor manera pels catalans, ja que la Judit Fernandez Gran i el Marc Jiménez van quedar segons al torneig de 2 contra 2, després de perdre la final contra una parella hongaresa.

Dissabte al matí va començar la primera jornada de competició oficial al complex esportiu Dioscuren de Schijndel. La selecció catalana va inaugurar el torneig perdent contra Hongria per 8 a 6, Xina Taipei per 19 a 7 i KNKV per 6 a 12, però va guanyar la selecció de Bielorússia per 6 a 16. “L’enfrontament contra l’equip holandès KNKV ens va permetre trobar quin és el nostre nivell”, assegura el tècnic català, que recorda que, malgrat la derrota final, el partit es va mantenir igualat durant gran part dels minuts.

La jornada va continuar diumenge amb la victòria contra Anglaterra per 5 a 4, un triomf que Vidal considera “molt important perquè és una selecció amb un nivell semblant”. A continuació, va tornar a perdre contra KNKV per 4 a 19 i contra Alemanya per 4 a 10 i va tancar la participació al Mundial guanyant Bielorússia per 13 a 7.

Així doncs, la selecció catalana sub-16 va aconseguir fer front al cansament de jugar  vuit partits en dos dies i va  tornar a Catalunya amb una sisena posició que el cos tècnic i els jugadors valoren molt positivament.