Catalunya acaba sisena a l’Europeu de la República Txeca

0
656

Els sisens millors d’Europa. La selecció catalana sub-21 ja ha aterrat a terres catalanes després d’aconseguir la sisena posició a l’Europeu de korfbal sub-21 d’Olomouc (República Txeca). L’equip entrenat per David Guzmán ha pogut millorar la setena posició obtinguda a Hongria l’any 2011.

Els catalans van lluitar dissabte per la sisena posició, però es van trobar davant una República Txeca molt potent que va començar el matx amb un demolidor parcial d’1 a 7 que el conjunt català va saber contrarestar fins a situar-se 10-13 a l’equador del partit. A la segona meitat, la diferència entre ambdós conjunts es va fer més evident i el rival es va anar distanciant fins arribar al resultat final de 18 a 26.

Olga Gandía, amb cinc cistelles, va ser la jugadora catalana més ben valorada del partit. Gandía, cocapitana de la selecció, considera que l’equip ha anat creixent partit rere partit: “Vam començar fluixets i a poc a poc hem anat guanyant confiança i millorant el nostre joc per a poder lluitar contra grans rivals. No vam perdre les ganes de guanyar i anar a més en cada partit i això ha estat el que ens ha fet créixer”.

La catalana té clar que “la victòria contra Alemanya va ser d’allò més emocionant i la derrota el primer dia contra Hongria molt dura”. El balanç d’aquesta setmana de competició ha estat el següent: tres derrotes contra Hongria, Holanda i Portugal i dues victòries davant Rússia i Turquia a la fase de grups; una victòria contra Alemanya als play-off i una derrota final contra la República Txeca a la fase final.

Per la seva banda, el tècnic català, David Guzmán, reconeix que l’equip “ha fet un torneig de menys a més i els nervis i la pressió inicials, que van influir en el joc, van ser substituïts per la confiança i la connexió al terreny de joc, després”. Alhora apunta: “No hem tingut cap partit senzill i així ho demostren els resultats (arribant al gol d’or els dos primers)”.

L’entrenador conclou: “La valoració de la competició és, per tant, molt positiva. Cal continuar treballant per aprofitar el marge de millora que ens queda i el recorregut d’aquest grup de joves jugadors”.